Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ICT-beslissers MKB kiezen massaal voor de cloud

4 mei 2017 - Paessler AG maakt de resultaten bekend van een onderzoek onder meer dan 2.000 ICT-beslissers wereldwijd. Dit onderzoek brengt in kaart hoe zij over cloud computing denken en hoe ze de cloud inzetten om tegemoet te komen aan de eisen van het veranderende bedrijfsklimaat.

De meerderheid van ICT-besluitvormers blijkt positief gestemd over de cloud en is van plan om cloud-implementaties de komende jaren verder uit te breiden.
Een overweldigende meerderheid van de ICT-beslissers (80,1 procent) blijkt positief gestemd over de cloud. Het feit dat veel besluitvormers zich op hun gemak voelen bij de cloud, betekent echter niet dat zij alle onderdelen van hun ICT-infrastructuur daarin onderbrengen. De populairste cloud-toepassingen zijn webhosting, blog- en contentbeheer (39,2 procent), e-mail (32 procent) en bestandsuitwisseling (32,2 procent).
 
Complexe toepassingen
Hoewel momenteel voornamelijk standaardapplicaties in de cloud worden ondergebracht, zijn ICT-beslissers van plan om in 2018 complexere bedrijfstoepassingen naar de cloud over te zetten. Dit geldt met name voor applicaties voor netwerkbeheer (34,6 procent), back-upoplossingen (33,9 procent), verkoop-, CRM- en ticketingsystemen (35,4 procent).
 
Cloud en BYOD
"In het MKB is sprake van een overstap naar de cloud. Het gebruik van de cloud en BYOD verandert de manier waarop bedrijven met ICT omgaan ingrijpend," zegt Dirk Paessler, de oprichter en CEO van Paessler. "Hoewel de cloud een belangrijke rol speelt bij de ICT-ervaring van werknemers, zullen systeembeheerders nog altijd local area networks, switches en datarooms blijven beheren. Welkom in de hybride toekomst."
 
Informatiebeveiliging
Ondanks hun hoge mate van goedkeuring voor de cloud tonen veel ICT-beslissers zich nog altijd sceptisch over bepaalde aspecten van deze technologie. De informatiebeveiliging vormde het belangrijkste punt van zorg: 44,7 procent van alle respondenten ziet dit als een groot struikelblok. Nog eens 41,3 procent noemt dit een ‘enigszins zorgwekkend’ aspect.
 
Verschillen tussen landen
Verder was er sprake van belangrijke verschillen tussen landen wat betreft de houding ten opzichte van de cloud. Amerikaanse ICT-beslissers zijn het meest optimistisch over de cloud (87,6 procent). In het Verenigd Koninkrijk waren de respondenten iets minder positief (78,2 procent). Duitse respondenten toonden zich iets gereserveerder (58,3 procent).
 "Onze thuismarkt in Duitsland vertoont nog altijd een zekere mate van scepsis over de cloud. Deze werd echter niet gedeeld door de respondenten uit andere landen," aldus Paessler. "Ook bij Paessler denken we dat een ‘Cloud First’-aanpak cruciaal is om voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst. En dat geldt voor het midden- en kleinbedrijf overal ter wereld."
 
Het volledige rapport is hier beschikbaar
.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.