Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 april 2017
 

Tien vragen om tot de beste webshopsoftware te komen

 
 

Het aantal consumenten dat online aankopen doet, vertoont nog steeds een stijgende lijn. Eigenaars van fysieke winkels zullen zich bij een dalende omzet dus steeds meer gaan afvragen of het beginnen van een webshop ook voor hun omzet een boost zou kunnen betekenen.

Als ondernemer kunt u dan zomaar voor de vraag komen te staan, welke webshop software het best aansluit bij uw bedrijf. In dit artikel biedt Software Vergelijken u de tien basisvragen die u uzelf moet stellen voordat u webshop software aanschaft
 
1. Hebt u technische kennis?
Op het gebied van webshop software zijn er twee mogelijkheden: gratis open source software of kant-en-klare SaaS-software in een abonnementsvorm. Voor de eerste dient er binnen uw bedrijf technische expertise te zijn, om de webwinkel op te kunnen bouwen. De tweede dient enkel ingericht te worden naar smaak en is dan klaar voor gebruik.
 
2. Welke andere software is er binnen uw bedrijf in gebruik?
De nieuwe webwinkel software dient voor een optimaal gebruiksgemak eenvoudig te koppelen te zijn aan de reeds bestaande software, zoals kassasoftware of boekhoudsoftware.
 
3. Voor welke marketingtechnische doeleinden wilt u de webshop gebruiken?
Wilt u webwinkel software met ingebouwde mogelijkheden voor bloggen, SEO of Google-tools? Welke koppelingen met marketing software wenst u? Sommige webshop software beschikt over koppelingen met software voor het versturen van nieuwsbrieven en affiliate marketing. Ook integraties met social media zijn mogelijk. Weet u het nog niet precies? Dan doet u er goed aan zich eens te verdiepen in de wereld van de salesfunnels specifiek voor webshops.
 
4. Over welke betaalmogelijkheden wilt u beschikken?

Er zijn online diverse betaalmogelijkheden voor de consument. De webwinkel software dient te integreren met de betaalmogelijkheden en de Payment Service Provider naar keuze. Naast iDEAL, PayPal en creditcard is betalen per acceptgiro uiteraard ook een mogelijkheid, maar verdient wellicht niet de voorkeur wegens het risico op wanbetalers.
 
5. Hoeveel producten wil de klant aanbieden?
Sommige aanbieders hebben een maximum aantal producten wat opgeladen kan worden in de shop. U zult het niet leuk vinden wanneer uw nieuwe webshop helemaal naar wens ingericht is, maar u de helft van zijn producten door het maximum niet online kan aanbieden.
 
6. Welke eisen stelt u aan de beveiliging van de shop?
Hier is voornamelijk de SSL-verbinding van belang. Deze verbinding zorgt ervoor dat elke interactie van bezoekers op de website wordt versleuteld. Op deze manier kan de bezoeker veilig online afrekenen.
 
7. Welke prijsacties moeten er kunnen worden opgezet vanuit de software?

Verschillende leveranciers bieden verschillende mogelijkheden op dit vlak, van kortingsmogelijkheden voor klantgroepen tot kortingsacties als ‘2 halen, 1 betalen’.
 
8. Geldt er een leeftijdscheck in de branche van uw klant?
Sommige aanbieders hebben een ingebouwde toegangsfunctie, zoals een ‘bent u achttien of ouder’-pop-up.
 
9. Moet de webshop over de mogelijkheid beschikken een klantprofiel aan te kunnen maken?
En zo ja, welke gegevens moet dit klantprofiel allemaal kunnen weergeven?
 
10. Wat is het budget van uw klant?
Er is software beschikbaar in elke mogelijke prijscategorie. Het bij verschillende aanbieders goed vergelijken van de prijs van de webshop software bij aanschaf van alle gewenste functionaliteiten is dus zeker een aanrader.
 
Praktijkervaring
De ins-en outs op het gebied van webwinkel software leert u pas goed wanneer u er zelf mee hebt gewerkt. Verschillende aanbieders van SaaS-software bieden gratis proefperiodes aan, wat u een uitstekende mogelijkheid biedt om praktijkervaring op te doen met online webwinkel software. Door gebruik te maken van software vergelijkingssites krijgt u snel een overzicht van de belangrijkste spelers in de markt, en hun verschillende functionaliteiten en USP’s. Op de deze manier kunt u weloverwogen de juiste webshop software selecteren. Weldra zal de wereld van de webshop software voor u geen geheimen meer kennen!
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs