Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 april 2017
 

Kerstpakketideeën voor kerst 2017

 
 

Het is nog een beetje vroeg om al aan kerst te denken. Toch is dit de tijd dat veel werkgevers alvast hun kerstpakketten gaan regelen. Niet alleen omdat er later in het jaar langere wachttijden zijn, maar vooral omdat het nu nog geen stress oplevert.

Vandaar dat de kerstpakketten voor de kerst van 2017 nu al volop te vinden zijn. Kerstpakketten zijn erg belangrijk in de relatie tussen werkgever en werknemer. Uit onderzoek is gebleken dat het uitdelen van kerstpakketten een flinke boost kan geven aan de motivatie van werknemers. Dit effect werd in het onderzoek vooral duidelijk bij kerstpakketten waar de werknemers oprecht blij mee waren. Ronald van de Wiel van Premiumkerstpakketten.nl weet ook waarom. "Kerstpakketten die worden gezien als waardeloze prullaria zorgen niet voor extra motivatie - sterker nog: in sommige gevallen is een kerstpakket aanleiding om juist mínder goed te gaan werken. De keuze voor het juiste kerstpakket is dus van het grootste belang voor de werkgever."
 
Goede kerstpakketten vinden
Kerstpakketten die bij de werknemers goed vallen, hebben een zeer goede invloed op de werksfeer en motivatie. Maar wat is een ‘goed’ kerstpakket eigenlijk? Van de Wiel: "Dat hangt eigenlijk vooral af van de hypes van het moment. De ene keer is dat een pakket met allerlei lekkers, in andere jaren gaat het meer om spullen of belevenissen." Gelukkig is vrij goed te voorspellen welke kerstpakketten in het komende jaar wel of niet goed zullen aanslaan.
 
Motiverende kerstpakket ideeën in 2017
De meest opvallende trend in kerstpakketten is in de richting van gezond en duurzaam leven. Dat betekent dat een kerstpakket niet meer zomaar volgepropt kan worden met lekkers. Omdat veel mensen om hun lijn denken, doen smoothie-pakketten en thee-pakketten erg populair. Daarnaast is duurzaamheid belangrijk, waarbij vooral moet worden gedacht aan de herkomst van producten. Van de Wiel: "Fairtrade kerstpakketten doen het steeds beter. Dat komt omdat de werknemers dan het gevoel hebben dat ze echt optimaal van het kerstpakket kunnen genieten, zonder schuldgevoel omdat er misschien kinderarbeid aan te pas is gekomen. Vooral vrouwen hebben hier de laatste jaren sneller last van en hebben liever fairtrade producten."
 
Belevenissen als kerstpakket
Naast de gezonde en duurzame trend, zien we ook dat werkgevers steeds vaker belevenissen aan hun personeel geven met kerst. Dat kan een waardebon zijn voor een heerlijk etentje voor twee, maar ook welness-bonnen en arrangementen zijn populair. Niet zo gek, meent Van de Wiel. "Werkgevers denken uiteraard ook aan de optimale effecten op de werkvloer. Een welness-bon of arrangement geeft de werknemer ontspanning en helpt tegen stress. Zodoende heeft het kerstpakket een dubbel effect: de werknemer is blij en beter gemotiveerd én is relaxter en meer ontspannen als hij het cadeau heeft gebruikt. Het is dus een soort win-win situatie voor de werkgever. Om dezelfde reden worden ook wijnpakketten als kerstpakket aangeboden: de werkgever gaat ervan uit dat een ontspannen wijntje later ook weer positief effect heeft op de werknemer."
 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs