Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 april 2017
 

Handbagagerekken in vliegtuig overvol door dure ruimbagage

 
 

Veel Nederlanders reizen in het citytripseizoen, tussen maart en juli, voor een paar dagen naar een leuke Europese stad. Mede door de stijgende kosten voor het vervoeren van een koffer, reist men steeds vaker het liefst enkel met handbagage.

Een groot deel van deze handbagage belandt tijdens de reis echter alsnog in het bagageruim, zo blijkt uit rondvraag en onderzoek door beslist.nl.
 
Meer handbagage gevolg van hogere tarieven ruimbagage
Het groeiende aantal reizigers dat zonder ruimbagage reist, is een direct gevolg van de stijgende incheck-kosten. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zijn deze in vijf jaar tijd tot 300 procentgestegen, en is het inchecken van een koffer soms duurder dan een los vliegticket. Veel reizigers proberen daarom alleen met handbagage te reizen, en zoeken daarbij de maximaal toegestane grenzen op. Met overvolle bagagebakken als gevolg.
 
Handbagage vaker verplaatst naar het ruim vanwege ruimtegebruik in cabine
Op drukke vluchten binnen Europa wordt regelmatig een deel van de handbagage naar het ruim doorverwezen, omdat de bagagerekken anders overvol raken. Cabinepersoneel pikt tijdens het boarden de grootste of minst praktische bagagestukken uit de rij passagiers, en zorgt dat deze in het ruim worden vervoerd. Bij aankomst op de eindbestemming moet deze bagage echter eerst worden afgehaald bij de bagageband, voordat de reis kan worden vervolgd.
 
Kies voor een trolley met zachte schaal
Wilt u voorkomen dat uw handbagage naar het bagageruim wordt verplaatst? Kies dan voor een tas, of een trolley met een zachte schaal. Deze zijn flexibeler en zijn makkelijker in te schikken dan koffers met een harde schaal. Ook rolkoffers die dicht tegen de maximaal toegestane afmetingen aan zitten verdwijnen relatief vaak in het ruim, zo blijkt uit rondvraag.
 
Plaats uw handbagage (indien mogelijk) onder uw stoel
Indien een tas of koffer onder een stoel geplaatst kan worden, zal deze bij de meeste airlines niet naar het bagageruim worden verplaatst. De ideale afmetingen hiervoor zijn 45 x 46 x 20 centimeter - bijna 30 procent kleiner dan de maximaal toegestane afmetingen
 
Een volledig overzicht van hand- en ruimbagagerichtlijnen van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is hier te bekijken.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
romy  |   | 
4-05-2017
 | 
10:16 uur
Ik heb net een visum aangevraagd op https://www.visumaanvragen.org. Lekker makkelijk en snel.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 519.50 0.02 %
Brisk-index: 297.48 -3.59 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Brunel inter 12.24  3.8 %
Ahold kon 17.09  3.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Nn group 30.44  -4 %
Randstad 51.19  -3.6 %
Meer beurs