Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 april 2017
 

Handbagagerekken in vliegtuig overvol door dure ruimbagage

 
 

Veel Nederlanders reizen in het citytripseizoen, tussen maart en juli, voor een paar dagen naar een leuke Europese stad. Mede door de stijgende kosten voor het vervoeren van een koffer, reist men steeds vaker het liefst enkel met handbagage.

Een groot deel van deze handbagage belandt tijdens de reis echter alsnog in het bagageruim, zo blijkt uit rondvraag en onderzoek door beslist.nl.
 
Meer handbagage gevolg van hogere tarieven ruimbagage
Het groeiende aantal reizigers dat zonder ruimbagage reist, is een direct gevolg van de stijgende incheck-kosten. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zijn deze in vijf jaar tijd tot 300 procentgestegen, en is het inchecken van een koffer soms duurder dan een los vliegticket. Veel reizigers proberen daarom alleen met handbagage te reizen, en zoeken daarbij de maximaal toegestane grenzen op. Met overvolle bagagebakken als gevolg.
 
Handbagage vaker verplaatst naar het ruim vanwege ruimtegebruik in cabine
Op drukke vluchten binnen Europa wordt regelmatig een deel van de handbagage naar het ruim doorverwezen, omdat de bagagerekken anders overvol raken. Cabinepersoneel pikt tijdens het boarden de grootste of minst praktische bagagestukken uit de rij passagiers, en zorgt dat deze in het ruim worden vervoerd. Bij aankomst op de eindbestemming moet deze bagage echter eerst worden afgehaald bij de bagageband, voordat de reis kan worden vervolgd.
 
Kies voor een trolley met zachte schaal
Wilt u voorkomen dat uw handbagage naar het bagageruim wordt verplaatst? Kies dan voor een tas, of een trolley met een zachte schaal. Deze zijn flexibeler en zijn makkelijker in te schikken dan koffers met een harde schaal. Ook rolkoffers die dicht tegen de maximaal toegestane afmetingen aan zitten verdwijnen relatief vaak in het ruim, zo blijkt uit rondvraag.
 
Plaats uw handbagage (indien mogelijk) onder uw stoel
Indien een tas of koffer onder een stoel geplaatst kan worden, zal deze bij de meeste airlines niet naar het bagageruim worden verplaatst. De ideale afmetingen hiervoor zijn 45 x 46 x 20 centimeter - bijna 30 procent kleiner dan de maximaal toegestane afmetingen
 
Een volledig overzicht van hand- en ruimbagagerichtlijnen van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is hier te bekijken.
 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
romy  |   | 
4-05-2017
 | 
10:16 uur
Ik heb net een visum aangevraagd op https://www.visumaanvragen.org. Lekker makkelijk en snel.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken