Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 april 2017
 

Bedrijven niet voorbereid op de juridische kant technologische ontwikkelingen

 
 

Het gebruik van Social Media, het voorkomen van cybercrime, de aankomende Europese privacy wetgeving of bijvoorbeeld ​het beheren van klantdata; dit zijn allemaal topics waar organisaties dagelijks mee te maken hebben.

Maar hoe anticiperen bedrijven op deze juridische aspecten van deze technologische ontwikkelingen? Bedrijven zijn zich vaak wel bewust van de risico’s en juridische valkuilen, maar zijn hier niet (genoeg) op voorbereid.

Nieuwe Europese Privacy verordening komt eraan
Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de bedrijven op de hoogte is van de wetswijziging Algemene Verordening Gegevensbescherming (vanaf mei 2018). Echter is meer dan de helft hier niet op voorbereid. ‘’Bedrijven zouden bewuster moeten omgaan met de juridische kant van de razendsnelle ontwikkelingen in de technologie," vindt Robert van Muijen,  Managing Partner van Holla. "Zodra bedrijven zich bewust zijn van de risico’s, kunnen zij preventief handelen en zijn ze dus beter voorbereid op de toekomst."

IT & Legal gaan hand in hand
De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat er nog volop werk aan de winkel is als het gaat om voorbereiding op de juridische consequenties van technologische ontwikkelingen. Daarnaast blijkt een nauwe samenwerking tussen juristen en IT-ers van toenemend belang, want daar ligt vaak een gedeelde verantwoordelijkheid. Mede om die reden organiseert Holla Advocaten, in samenwerking met Simac ICT, het congres TECH & LEGAL REPORT 2017 op 20 april in het Evoluon te Eindhoven.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs