Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 april 2017
 

Bedrijven niet voorbereid op de juridische kant technologische ontwikkelingen

 
 

Het gebruik van Social Media, het voorkomen van cybercrime, de aankomende Europese privacy wetgeving of bijvoorbeeld ​het beheren van klantdata; dit zijn allemaal topics waar organisaties dagelijks mee te maken hebben.

Maar hoe anticiperen bedrijven op deze juridische aspecten van deze technologische ontwikkelingen? Bedrijven zijn zich vaak wel bewust van de risico’s en juridische valkuilen, maar zijn hier niet (genoeg) op voorbereid.

Nieuwe Europese Privacy verordening komt eraan
Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de bedrijven op de hoogte is van de wetswijziging Algemene Verordening Gegevensbescherming (vanaf mei 2018). Echter is meer dan de helft hier niet op voorbereid. ‘’Bedrijven zouden bewuster moeten omgaan met de juridische kant van de razendsnelle ontwikkelingen in de technologie," vindt Robert van Muijen,  Managing Partner van Holla. "Zodra bedrijven zich bewust zijn van de risico’s, kunnen zij preventief handelen en zijn ze dus beter voorbereid op de toekomst."

IT & Legal gaan hand in hand
De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat er nog volop werk aan de winkel is als het gaat om voorbereiding op de juridische consequenties van technologische ontwikkelingen. Daarnaast blijkt een nauwe samenwerking tussen juristen en IT-ers van toenemend belang, want daar ligt vaak een gedeelde verantwoordelijkheid. Mede om die reden organiseert Holla Advocaten, in samenwerking met Simac ICT, het congres TECH & LEGAL REPORT 2017 op 20 april in het Evoluon te Eindhoven.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs