Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
31 maart 2017
 

Ondernemersorganisaties: voorzichtig handelen rond Brexit

 
 

De Europese Unie moet er alles aan doen om de Britse markt zo toegankelijk mogelijk te houden voor ondernemers. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland nu premier May de Brexit officieel de procedure in gang heeft gezet om de EU te verlaten.

Nederlandse ondernemers zijn gebaat bij een zorgvuldige Brexit-strategie, benadrukken de ondernemersorganisaties. Niet alleen zijn er miljarden euro's met de handel met de Britten gemoeid, maar ook tenminste 200.000 banen. Qua toegevoegde waarde is het VK onze tweede exportbestemming. De Nederlandse belangen zijn daarmee groter dan die van veel andere EU-landen.

Toegang tot Britse markt
Ondernemers moeten een goede toegang houden tot de Britse markt tijdens het hele proces van uittreding, inclusief goede overgangsregelingen. Zo moet de schade door de Brexit zoveel mogelijk worden beperkt. VNO-NCW, MKB-Nederland en hun Europese collega-organisaties BusinessEurope en UEAPME zouden uiteindelijk graag vasthouden aan een douane-unie. Ook is het essentieel dat de Britten zich op de interne markt aan de EU-regels houden, omdat anders het gelijke speelveld wordt verstoord. "We moeten het spel stevig spelen, maar uiteindelijk constructief blijven. Zowel het VK als wij hebben erg veel te verliezen," aldus de ondernemersorganisaties.

Taskforce Brexit
VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben een speciale Taskforce Brexit ingesteld van leden die regelmatig bij elkaar komen met oog op de Nederlandse positie en belangen. Nu al is er ongerustheid onder ondernemers over het proces en de schade die zij kunnen ondervinden.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs