Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 maart 2017
 

VVD populairste partij onder zzp'ers

 
 

De VVD lijkt de populairste partij te worden onder de Nederlandse zzp'er tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen vandaag. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke ZZP Enquête onder bijna 700 zzp'ers.

Bijna negentien procent van de respondenten zegt op de VVD te gaan stemmen, gevolgd door 15,5 procent die aangeeft op de Ondernemers Partij te willen stemmen. Daarna volgen de zwevende kiezers, D66 (9,5 procent), PVV (7,6 procent), GroenLinks (7,6 procent) en Forum voor Democratie (4,0 procent). Het minst populair onder de zzp'ers zijn DENK (iets meer dan een 0,5 procent), 50PLUS (1,0 procent) en VNL (1,5 procent).

Respondenten
Het onderzoek werd gedaan onder 684 zzp'ers. In de enquête geven zij onder andere aan op welke politieke partij zij van plan zijn te gaan stemmen. Het grootste gedeelte van de mannelijke zzp'ers zegt op de VVD te gaan stemmen, terwijl de meeste vrouwen zeggen nog te zweven.

Politieke partij per sector
Onder de zzp'ers in de bouw is de PVV met bijna 22 procent de populairste partij, terwijl onder de zzp'ers in de detailhandel de Ondernemers Partij de populairste (49 procent) lijkt te zijn. Bij zzp'ers in de ICT is de VVD met 33 procent de grootste partij, in de land- en tuinbouw sector delen de PVV en de VVD (twintig procent elk)de eerste plaats. Ondernemers in de cultuur, sport en recreatie branche kiezen vooral voor GroenLinks ( negentien procent).
Provincie
De VVD is met name populair bij zzp'ers in de zuidelijke provincies. Ook kan de PVV op veel stemmen rekenen in die provincies. In Noord-Holland zegt het grootste gedeelte zzp'ers nog te zweven. Daarna is D66 het populairst in deze provincie. In de noordelijke provincies lijkt de Ondernemers Partij het populairst.

Over het onderzoek en ZZP Enquête
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van De Landelijke zzpenquete.nl, dat trends in de zzp-markt onderzoekt en behoeftes en ontwikkelingen inzichtelijk maakt. De resultaten zijn tot stand gekomen door middel van een representatieve steekproef van ruim 650 zzp’ers. De Landelijke ZZP Enquête is een initiatief van ikwordzzper.nl.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Peter  |   | 
15-03-2017
 | 
14:18 uur
Dit lijkt me een kul onderzoekje. Als de OndernemersPartij zoveel steun heeft onder de meer dan een miljoen zzp'ers dan zou dat alleen al genoeg zijn voor 2-3 zetels. En ik zie de OP nergens terug in een van de algemene peilingen...
Shepherdy  |   | 
15-03-2017
 | 
23:59 uur
Ik ben het met Peter eens! Dit soort onderzoeken zijn altijd heel eenzijdig maar geven geen getrouw beeld. De VVD is sowieso populair, dus ook onder de ZZP'ers!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 268.57 2.04 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.5  4.2 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unilever 47.79  -2.9 %
Sligro food 38.89  -1.8 %
Meer beurs