Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 maart 2017
 

OndernemersPartij lijkt in trek te zijn

 
 

Het merendeel van het midden- en kleinbedrijf in ons land wil de komende jaren groeien door duurzamer te gaan ondernemen. Dat is een van de uitkomsten van de MKB Barometer Verkiezingen van Makro, uitgevoerd door MKBServicedesk.nl.

Ruim 3000 respondenten vulden stellingen in binnen zeven belangrijke thema’s.
Gevraagd naar duurzaam ondernemen gaf 62 procent aan na de verkiezingen meer werk te gaan maken van duurzaam ondernemen, mits ze er zeker van kunnen zijn dat de overheid daarbij langdurig (financieel) ondersteunt en niet telkens regelingen wijzigt.

Verdere uitkomsten:

- Zo’n 45 procent vindt dat minder Brusselse invloed beter zou zijn voor BV Nederland.

- Als het ontslagrecht wordt versoepeld, neemt 53 procent van de respondenten liever een vaste kracht aan dan een flexkracht.

- Mocht een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering leiden tot hogere tarieven van zzp’ers, dan zal 27 procent van de respondenten hen onverminderd inhuren.

- Bijna een op de acht respondenten vindt het niet nodig dat de overheid weer zou moeten  meebetalen aan de kosten van langdurig zieke werknemers.

- Om de toenemende cybercriminaliteit een halt toe te roepen, vindt zo’n 60 procent dat de overheid strengere eisen mag stellen aan hun digitale beveiliging.

- Opleidingen die niet aansluiten bij de behoeften van het bedrijfsleven mogen van circa 45 procent van alle respondenten gesloten worden.

Ondernemersbelangen
Gevraagd naar de partij die na de verkiezingen de belangen van ondernemers het best dient, noemt 47 procent van hen de VVD, gevolgd door D66 (tien procent). De nieuwe OndernemersPartij belandt op plek drie met acht procent. Meteen daarna komt de PVV met zeven procent. "Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ondernemers," zegt Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk. "Die trend zien we hier verrassend sterk. Het is te hopen dat het nieuwe kabinet hier ook echt op inspeelt."

 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Mike  |   | 
14-03-2017
 | 
15:04 uur
62% vind ik toch redelijk hoog als percentage van ondernemers dat duurzaam wil ondernemen.
Een veel kleiner deel is bereid daar ook geld aan uit te geven dus eigenlijk willen ze gewoon dat de overheid dat voor ze betaalt.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken