Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eerste grootschalige blockchain oplossing in de logistieke sector

15 maart 2017 - IBM en Maersk hebben aangekondigd samen te werken aan een nieuwe blockchain oplossing die het papierwerk rondom de wereldwijde supplychain digitaliseert.

De oplossing helpt bij het managen en volgen van tientallen miljoenen zeecontainers over de hele wereld, brengt transparantie in alle onderdelen van de logistieke keten terug en garandeert de veilige uitwisseling van informatie tussen handelspartners. Zodra de oplossing op grote schaal in gebruik wordt genomen, kan dit de logistieke sector in potentie miljarden dollars besparen.
 
Wereldhandel in goederen
Omdat de scheepvaart goed is voor ongeveer 90 procent van de wereldhandel in goederen, hebben IBM en Maersk met een netwerk van verladers, expediteurs, rederijen, havens en douane, een oplossing gecreëerd die naar verwachting later dit jaar in productie gaat. In een Europees proefproject werden goederen van Schneider Electric vervoerd van de Rotterdamse haven naar de haven van Newark op een Maersk Line containership. Ook het internationale vervoer van bloemen naar Royal FloraHolland uit Kenia, mandarijn sinaasappels uit California, en ananassen uit Colombia maakten gebruik van de oplossing om zendingen in de Rotterdamse haven te bevestigen.
 
Minder complexiteit
Naast het verminderen van complexiteit en het op een veilige, accurate en efficiënte manier delen van data tussen handelspartners, helpt de oplossing bij het verminderen van barrières in de supply chain. Hierdoor zou de wereldwijde bbp met bijna vijf procent kunnen stijgen en het totale handelsvolume met vijftien procent.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.