Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 februari 2017
 

Zzp’er heeft vertrouwen in 2017

 
 

Twee op de drie zzp’ers verwacht dat 2017 een beter jaar zal worden dan 2016. De voornaamste redenen hiervoor zijn de verwachtingen dat er meer opdrachten gedaan zullen worden (63,4 procent) en dat er een hoger tarief kan worden gerekend (34,4 procent).

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 825 zzp’ers.
Een grote groep zzp’ers geeft aan 2017 met vertrouwen tegemoet te zien. Naast dat de zzp’er dus meer opdrachten denkt te gaan scoren, zijn ook de financiële vooruitzichten voor het aankomende jaar voor veel zzp’ers positief. Niet alleen verwacht ruim één derde van de zzp’ers dat het tarief zal stijgen, maar een op de vijf zzp’ers denkt het komende jaar ook minder kosten te krijgen. Tevens verwacht een klein deel van de zzp’ers die positief gestemd zijn over 2017 (5,5 procent) lagere belastingen.
 
Zzp’er tevreden over 2016
Uit het onderzoek is verder gebleken dat zzp’ers over het algemeen tevreden zijn over het jaar 2016: gemiddeld beoordelen zij het afgelopen jaar een met 6,5. De Nederlandse politiek wordt door zzp’ers het minst goed beoordeeld, namelijk met een 4,4. Het meest positief zijn zzp’ers over de aard van de opdrachten die ze in 2016 hebben gedaan: deze worden beoordeeld met een 7,4. De hoeveelheid opdrachten krijgt daarentegen een minder hoog cijfer: 6,3. 44 procent van de zzp’ers geeft dan ook aan dat het hem of haar in 2016 moeite kostte om aan opdrachten te komen.
 
Ondernemersvertrouwen positief
Ook de verwachtingen over het Nederlandse ondernemersklimaat in 2017 stemmen zzp’ers positief: gemiddeld wordt het ondernemersvertrouwen voor 2017 door zzp’ers beoordeeld met een 6,7. Wel verwacht ruim 65 procent van de respondenten dat de rente in 2017 hoger zal worden. Desalniettemin geeft 82,8 procent van deze groep aan dat een stijging van de rente geen invloed zal hebben op zijn of haar zakelijke keuzes.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 825 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016).
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

 

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Mike  |   | 
21-02-2017
 | 
14:43 uur
Politicus zijn is ook ondankbaar.
Gaat het economisch slecht, krijg je de schuld.
Gaat het beter, krijg je geen credits.

Hoe dan ook, de conjunctuur is merkbaar in de goede fase, dus dit soort cijfers zijn dan voor de hand liggend.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs