Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgelegenheid in het MKB blijft stijgen

15 februari 2017 - De werkgelegenheid in het MKB is ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar met 3,7 procent gegroeid. De groei heeft zich in de afgelopen drie maanden verder doorgezet en bijna alle sectoren laten een positieve ontwikkeling zien.

Daarbij zijn er enkele positieve uitschieters in kinderopvang, verpleeg en verzorgingshuizen en architectenbureaus. Sectoren die het enige tijd geleden zwaar te verduren hadden.

Opwaartse trend
De Van Spaendonck MKB Banenmonitor signaleert een opwaartse trendlijn in de banengroei. Dit geldt ook voor de banengroei in het Nederlandse MKB voor het vierde kwartaal van 2016 t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2015. Dit blijkt uit analyse van salarisdata van 800.000 Nederlanders werkzaam bij MKB- werkgevers tot 250 werknemers.

Vier koplopers
De vier koplopers in de banengroei zijn kinderopvang, verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg, timmerindustrie en groothandel in aardappelen, groenten en fruit. Mogelijk als gevolg van de structurele investering in de kinderopvang is het aantal banen in kinderopvang - de grootste stijger - met maar liefst 12,5 procent toegenomen. Ook de groei in timmerindustrie is opmerkelijk, hier werd een groei van 11,5 procent geconstateerd.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Koen

15-02-2017 14:03  |  

Wij merken het ook.

Nu maar hopen dat de neerwaartse cyclus nog even weg blijft.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.