Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Trump heeft ook invloed op zzp’er

7 februari 2017 - Drie op de vier zzp’ers verwachten dat Donald Trump als president van de Verenigde Staten en de protectionistische politiek die hij voert van invloed zullen zijn op de economie in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 825 zzp’ers.

Opvallend is dat jongere zzp’ers, tot 35 jaar, zich gemiddeld iets minder zorgen maken om de potentiële invloed van Trump op de Nederlandse economie. Een derde van de zzp’ers in deze leeftijdscategorie verwacht dat de nieuwe president ook zijn stempel zal drukken op de Nederlandse economie.
 
Jonge zzp’er voelen zich onveiliger
Dezelfde groep zzp’ers onder de 35, is zich wel vaker dan gemiddeld onveiliger gaan voelen in het afgelopen jaar. Door toedoen van terreurdreiging en terrorisme geeft de helft van deze groep aan zich in 2016 minder veilig te zijn gaan voelen. Gemiddeld gezien is bij slechts 26,6 procent van de zzp’ers dit het geval.
 
Polarisatie baart zzp’er zorgen       
Uit het onderzoek is verder gebleken dat 74,9 procent van de zzp’ers zich zorgen maakt om de polarisatie die momenteel gaande is en de invloed daarvan op de Nederlandse economie. Deze zorgen om polarisatie worden door zzp’ers gemiddeld gezien uitgedrukt met een 6,5 uit 10. De zorgen om polarisatie komen vooral vanuit hoogopgeleide zzp’ers: 79,0 procent van deze groep uit zijn zorgen om polarisatie in Nederland, tegenover 56,9 procent van de laagopgeleide zzp’ers.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 825 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016).
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.