Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 januari 2017
 

ZZP’er nalatig met beveiliging internet

 
 

ZZP’ers beveiligen het eigen internet onvoldoende. De helft van de ZZP’ers vervangt het wachtwoord van de draadloze internetverbinding nooit. Bovendien heeft de helft van de ZZP’ers wel eens een virus op zijn of haar computer, ondanks dat 90 procent een antivirusprogramma heeft geïnstalleerd.

30 procent heeft last van phishing mails. Ook telefoons worden slecht beschermd tegen virussen. Het onvoldoende beveiligen van de internetverbinding vertraagt niet alleen de snelheid van de apparaten, maar maakt de systemen ook kwetsbaar voor cyberaanvallen.
Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.000 Nederlandse kleine zelfstandigen en ZZP’ers uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Ziggo Zakelijk.
 
Tweederde telefoons ZZP’ers onbeveiligd
De mobiele telefoons van ZZP’ers zijn minder goed beschermd dan computers: tweederde van de ZZP’ers beveiligt zijn of haar telefoon niet tegen virussen. Hiervan vindt 39 procent het niet nodig en weet dertien procent überhaupt niet dat het bestaat voor de telefoon. Aangezien e-mail vaak via de telefoon wordt binnengehaald, is de telefoon een steeds grotere bron van virussen. Het installeren van een antivirusprogramma op de telefoon voorkomt dat virussen zich verspreiden via de telefoon naar bijvoorbeeld de computer.
 
Matige internetverbinding zorgt voor zakelijke last
De kwaliteit van de internetverbinding is een belangrijke eis voor de ZZP’er. Voor zakelijk gebruik verkiest 63 procent van de ZZP’ers een vaste internetverbinding boven een draadloze verbinding. Een langzame verbinding wordt als de grootste ergernis gezien van het huidige internet. Bijna 40 procent van de ZZP’ers zegt dat een snellere internetverbinding nodig is als zijn of haar bedrijf zou groeien. Daarnaast gaf meer dan de helft van de ZZP’ers aan weleens zakelijk ‘last’ te hebben gehad als gevolg van een niet goed werkende internetverbinding. Dit varieert van tijdverlies tot het maken van extra kosten. Een enkeling geeft zelfs aan een klant te zijn verloren als gevolg van een slechte internetverbinding. 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs