Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 januari 2017
 

ZZP’er nalatig met beveiliging internet

 
 

ZZP’ers beveiligen het eigen internet onvoldoende. De helft van de ZZP’ers vervangt het wachtwoord van de draadloze internetverbinding nooit. Bovendien heeft de helft van de ZZP’ers wel eens een virus op zijn of haar computer, ondanks dat 90 procent een antivirusprogramma heeft geïnstalleerd.

30 procent heeft last van phishing mails. Ook telefoons worden slecht beschermd tegen virussen. Het onvoldoende beveiligen van de internetverbinding vertraagt niet alleen de snelheid van de apparaten, maar maakt de systemen ook kwetsbaar voor cyberaanvallen.
Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.000 Nederlandse kleine zelfstandigen en ZZP’ers uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Ziggo Zakelijk.
 
Tweederde telefoons ZZP’ers onbeveiligd
De mobiele telefoons van ZZP’ers zijn minder goed beschermd dan computers: tweederde van de ZZP’ers beveiligt zijn of haar telefoon niet tegen virussen. Hiervan vindt 39 procent het niet nodig en weet dertien procent überhaupt niet dat het bestaat voor de telefoon. Aangezien e-mail vaak via de telefoon wordt binnengehaald, is de telefoon een steeds grotere bron van virussen. Het installeren van een antivirusprogramma op de telefoon voorkomt dat virussen zich verspreiden via de telefoon naar bijvoorbeeld de computer.
 
Matige internetverbinding zorgt voor zakelijke last
De kwaliteit van de internetverbinding is een belangrijke eis voor de ZZP’er. Voor zakelijk gebruik verkiest 63 procent van de ZZP’ers een vaste internetverbinding boven een draadloze verbinding. Een langzame verbinding wordt als de grootste ergernis gezien van het huidige internet. Bijna 40 procent van de ZZP’ers zegt dat een snellere internetverbinding nodig is als zijn of haar bedrijf zou groeien. Daarnaast gaf meer dan de helft van de ZZP’ers aan weleens zakelijk ‘last’ te hebben gehad als gevolg van een niet goed werkende internetverbinding. Dit varieert van tijdverlies tot het maken van extra kosten. Een enkeling geeft zelfs aan een klant te zijn verloren als gevolg van een slechte internetverbinding. 
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs