Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 januari 2017
 

Kwaliteit zegeviert tijdens Dag van de Flexibele Arbeid

 
 

Op donderdag 19 januari zijn de beste opdrachtgevers en intermediairs van Nederland bekend gemaakt tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid bij Postillion Hotel Amsterdam, georganiseerd door Victor Mundi.

Aegon is uitgeroepen tot beste opdrachtgever, en Harvey Nash is uitgeroepen tot beste intermediair. Uit een peiling van ZZP Barometer blijkt dat de Wet DBA nog steeds voor onrust zorgt in de flexmarkt: desondanks maken de 1,1 miljoen zzp’ers VVD de grootste zzp-partij, als er nu verkiezingen zouden zijn.
 
Dag van de Flexibele Arbeid
Tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid waren meer dan 200 inhuurverantwoordelijken van opdrachtgevers en directieleden van intermediairs aanwezig. "Het doel van deze dag is om te laten zien dat de flexmarkt uit zichzelf de focus legt op kwaliteit. Er is geen wet- en regelgeving nodig om deze kwaliteit af te dwingen. Ook is het niet nodig om tegen de flexibele aard van onze arbeidsmarkt in te gaan: deze blijkt juist een voorwaarde tot groei, specialisme en innovatief vermogen," aldus Jeroen Sakkers, directeur van organisator Victor Mundi en juryvoorzitter van beide verkiezingen.
 
Aegon uitgeroepen tot beste opdrachtgever van flexibele arbeid
Uit enkele honderden opdrachtgevers is verzekeringsbedrijf Aegon als winnaar van de Client Awards tot de beste opdrachtgever van flexibele arbeid in Nederland uitgeroepen. Op basis van referenties van flexibele arbeidskrachten waaronder zzp’ers, freelancers, interim professionals, gedetacheerden, uitzendkrachten en kandidaten, is een eerste selectie van finalisten gemaakt. Een gerenommeerde jury met vertegenwoordigers van FastFlex, FNV Zelfstandigen, Labor Redimo, MMCT, PEBO-Advieswerk, Ratecard, Staffing MS en Victor Mundi heeft Evita Zorg (categorie: klein), KPN Consulting (categorie: middel) en Aegon (categorie: groot; en eindwinnaar) uitgeroepen tot de beste opdrachtgevers van Nederland met de volgende ranglijst als gevolg:
 

 • Aegon (eindwinnaar; categoriewinnaar: groot)
 • Evita Zorg (categoriewinnaar: klein)
 • KPN Consulting (categoriewinnaar: middel)
 • TomTom
 • ING Nederland
 • Erasmus Universiteit
 • Travelbird
 • Albert Heijn
 • NXP Software
 • KLM
 •  
  Harvey Nash uitgeroepen tot beste intermediair in de flexmarkt
  Uit enkele honderden intermediairs is contractmanager Harvey Nash als winnaar van de Staffing Awards tot beste intermediair van Nederland uitgeroepen. Op basis van referenties van zowel klanten als kandidaten, is een eerste selectie van finalisten gemaakt. Een gerenommeerde jury met vertegenwoordigers van de ABU, AkzoNobel, Carerix, Flex-Beheer, FNV Zelfstandigen, ING, LinkedIn, NBBU, Ratecard, Textkernel en Victor Mundi heeft de volgende partijen uitgeroepen tot de beste intermediairs van Nederland:
   
 • Harvey Nash
 • WETALENT
 • B-street
 • Brainnet
 • Panda International
 • FinanceFactor
 • ISA Group
 • Freelancer.nl
 • Mekano Group
 • Steens & Partners
 •  
  Wet DBA zorgt nog steeds voor onrust in flexmarkt
  Uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.500 zzp’ers, gepubliceerd tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid, blijkt dat er in de flexmarkt nog steeds onrust omtrent de Wet DBA bestaat, ondanks het door staatssecretaris Wiebes aangekondigde uitstel van handhaving van de nieuwe wetgeving tot 1 januari 2018. Bijna alle zzp’ers (88 procent) vinden dat de wetgeving moet worden aangepast, en liefst 70 procent van hen wacht af wat de politiek gaat beslissen over de Wet DBA, alvorens actie te ondernemen.
  Wel blijkt dat – in tegenstelling tot andere berichtgeving – slechts drie procent van de zzp’ers aangeeft daadwerkelijk te stoppen als ondernemer en in loondienst te gaan, vanwege de Wet DBA. Tijdens deze dag in Amsterdam is een vakspecialist van de Belastingdienst aanwezig om vragen te beantwoorden en de flexmarkt van gewenste informatie te voorzien.
   
  VVD stoot D66 van troon als grootste zzp-partij
  De 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland (KvK, januari 2017) vertegenwoordigen gezamenlijk 16,7 zetels tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. Uit de traditionele zzp-peiling van ZZP Barometer, gepubliceerd tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid, blijkt dat de VVD de grootste zzp-partij is, als er nu verkiezingen zouden zijn. De partij stoot hiermee D66 van de troon, dat na de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 steevast als grootste uit de bus kwam onder zzp’ers.
  D66 (-9), SP (-8) en PvdA (-3) zijn de grote verliezers onder de zzp’ers in Nederland, waarbij de SP en PvdA zelfs gehalveerd zijn ten opzichte van de zzp-peiling ten tijde van de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 (zie: grafiek). 50Plus (+5), CDA (+5) en Groenlinks (+1) winnen juist ten opzichte van de afgelopen jaren. De helft van de zzp’ers (51 procent) laat zijn stem afhangen van het zzp-standpunt van de partijen, onder andere op het gebied van de Wet DBA.
   

   
  Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

   

  Gerelateerde nieuwsitems

   
   
  Reacties
   
  Er zijn nog geen reacties.

  Reageren

  Naam:
  Emailadres:
  URL: (niet verplicht) http:// 
   
  Reactie/Opmerking:
  Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
   
  Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
  code te wijzigen.
  Meer dan 100 checklists
  Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
  Managersonline.nl
  Het internetmagazine voor directeuren en managers
  BOEKENNIEUWS
  In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
  Lees verderMeer boeken
  BRISK-INDEX
  Stijgers Dalers
  Nutreco 47  3.9 %
  Ballast neda 0.31  3.3 %
  Nedap 50.2  2.9 %
  TNT express 8.45  -9.5 %
  USG people 17.2  -1.5 %
  Corio 52.5  -1.1 %
  Meer beurs