Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 januari 2017
 

Connected kassa is koppel- en datacentrum voor onderneming

 
 

Bijna iedere consument is in 2017 volledig connected, maar het mkb blijft nog achter. Het merendeel van de mkb-ondernemers (60 procent) heeft namelijk nog een eenvoudig afrekensysteem, een zogeheten kasregister.

Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen (SBA), dat samen met CheckOut.nl is uitgevoerd. Daarmee loopt het mkb niet in de pas met de consument. Die is inmiddels de hele dag door verbonden en verwacht in een retail- of horecazaak op dezelfde manier bediend worden als online, aldus onderzoek van Cashr.
 
Online kassasysteem
Bijna de helft (48 procent) van de consumenten vindt dat in een restaurant een online kassasysteem (met mobiele pin) niet mag ontbreken. Dit blijkt uit onderzoek van Kienonderzoek in opdracht van Cashr onder ruim 500 consumenten. In winkels (45 procent), supermarkten (40 procent) en cafés (22 procent) is zo’n kassasysteem steeds meer gewenst. Dat geldt ook evenementen en festivals (26 procent). De online kassa moet koppelen met alle apparaten die de consument op zak heeft. De connected consument is continu online met smartphone, tablet of laptop – om bijvoorbeeld informatie op te zoeken, te communiceren of prijsvergelijkingen te maken. En dat gebeurt niet alleen thuis en op kantoor, maar ook onderweg.
 
Data voor ondernemer goud waard
Uit het onderzoek van SBA blijkt bovendien dat de afrekenfunctie van online kassasystemen niet meer het allerbelangrijkste is voor de ondernemer. Het kassasysteem wordt steeds meer een bedrijfsautomatiseringssysteem met informatie die vaker in de cloud wordt opgeslagen. Hier komen alle processen en data samen. Doordat veel ondernemers ook steeds meer online verkopen, worden de bedrijfsprocessen complexer. Daarom hebben ze baat bij de stuurinformatie en koppelingen die een online kassa biedt.
Volgens SBA kijken veel ondernemers bij de aankoop van een kassa vooral naar de prijs. Ze realiseren zich onvoldoende dat de functie en waarde van hun bedrijf groter wordt naarmate er meer data wordt verzameld en deze op een goede manier wordt ontsloten. Hun bedrijf krijgt bij een eventuele verkoop extra waarde dankzij deze nuttige data. Een goed afrekensysteem ondersteunt de ondernemer bovendien op het gebied van bijvoorbeeld de bewaarplicht (zeven jaar), voldoen aan privacywetgeving rondom klantgegevens, betrouwbare opslag van transactiegegevens, managementinformatie en rapportages.
 
Cloud
Om dezelfde informatie op alle plekken en door diverse partijen in de keten benaderbaar te maken, is cloudopslag een logische oplossing. Gegevens in de cloud moeten echter wel zorgvuldig beschermd, bewaard en ontsloten worden. De betere computerkassa’s van nu ondersteunen ondernemers hierbij. Kassaleveranciers moeten dan wel zorgen voor de noodzakelijke koppelingen vanuit de kassa naar apparaten, andere software of bestanden van de ondernemer of ketenpartners, randapparatuur et cetera, zonder securitygevaren door databeveiliging.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken