Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Economisch herstel wordt zichtbaar in cao’s

14 december 2016 - Het economische herstel wordt zichtbaar in nieuwe cao’s. De in november afgesloten cao’s kennen een gemiddelde loonafspraak van 1,74 procent – beduidend boven het jaargemiddelde van 1,50 procent.

Ook worden de loonafspraken tussen de verschillende sectoren kleiner, teken dat het economisch herstel breder gedragen wordt. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in haar maandelijkse bericht over het verloop van de cao-onderhandelingen. 
 
Gemiddelde loonstijging
In november kwamen zestien nieuwe cao’s tot stand. De gemiddelde afgesproken loonstijging in die cao’s is 1,74 procent. Dat is hoger dan het jaargemiddelde van 1,5 procent. AWVN maakt wel de kanttekening dat de novemberafspraken gezien hun beperkte aantal een enigszins vertekend beeld kunnen geven en dat maandgemiddelden kunnen fluctueren.
 
Geen noemenswaardige problemen
In 2016 verlopen in totaal 445 cao’s. Tot en met oktober zijn 313 daarvan – 70 procent - al vernieuwd. Procentueel is dat evenveel als in vorige jaren. Het bijna afgelopen cao-seizoen is tot dusver zonder noemenswaardige problemen verlopen. Het aantal conflicten en het aantal stakingsdagen blijft laag.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.