Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er bouwt pensioen het liefst privé op

14 december 2016 - Een ruime meerderheid van de zzp’ers (61,9 procent) wil het pensioen graag privé opbouwen, via een bankrekening. 18,6 procent van de zzp’ers bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming.

Dat blijkt uit  onderzoek van ZZP Barometer onder 1251 zzp’ers in samenwerking met Knab.
 
Zzp’er wil vast bedrag inleggen
Uit het onderzoek is verder gebleken dat, wanneer zzp’ers ervoor kiezen om hun pensioen op te bouwen door middel van beleggen, zij dit het liefst doen door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ruim 46 procent van de zzp’ers geeft hier de voorkeur aan. Een minder groot deel (26 procent) zou zijn pensioen liever opbouwen door middel van een flexibel bedrag. Slechts 7,3 procent van de zzp’ers zou eenmalig een significant bedrag in willen leggen. "Het is opvallend dat bijna de helft van de zzp’ers met een vast bedrag per maand wil beleggen voor zijn pensioen. Een goede gedachte want op die manier spreidt u de risico’s beter over de tijd," aldus Oskar Barendse van Knab.
 
Transparantie belangrijk bij pensioenopbouw
Zzp’ers vinden transparantie het meest belangrijk wanneer zij ervoor kiezen hun pensioen op te bouwen via beleggen: bijna 91 procent van de zzp’ers geeft aan dit criterium van belang te vinden. Ook flexibiliteit (89,6 procent) en goede informatie (85,6 procent) worden waardevol gevonden door zzp’ers wanneer zij gaan beleggen voor hun pensioen. Lage kosten worden minder belangrijk gevonden door zzp’ers: respectievelijk 65,8 procent en 57,6 procent van de respondenten zegt hierop te letten bij pensioenopbouw via beleggen.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.