Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Voorspelling: economische groei valt terug

2 maart 2011 - In 2011 zal de wereldeconomie minder hard groeien dan in 2010, namelijk met drie procent (2010: vier procent). Positief is echter dat het risico om terug te vallen in een nieuwe recessie vrijwel geheel van de baan is.

Het aantal faillissementen neemt wereldwijd af. Ook in Nederland zullen minder bedrijven failliet gaan, naar schatting 8.040. Dat is vijf procent minder dan in 2010. Hiermee staat de daling in 2011 gelijk aan het wereldwijde gemiddelde, de Global Insolvency Index. Dit alles voorspelt Euler Hermes op basis van wereldwijd onderzoek. In 2010 daalde het aantal faillissementen in Nederland nog met negen procent ten opzichte van recordjaar 2009. 

Internationale voorspellingen
Niet overal ter wereld daalt het aantal faillissementen, zo verwacht Euler Hermes. In Rusland gaan het komende jaar 18.200 bedrijven op de fles, een stijging van negen procent. Koploper is Griekenland, waar in 2011 twintig procent meer bedrijven de deuren moeten sluiten. Gelukkig zijn er ook positieve uitzonderingen. In Hongarije daalt het aantal faillissementen met 24 procent en in Taiwan met vijftien procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.