Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Op weg naar de beste versie van uzelf en uw onderneming

29 november 2016 - Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Teamleader naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer, is gebleken dat veel ondernemers te weinig uren in een dag hebben.

Meer dan de helft van hen (56 procent) heeft moeite om het werk ’s avonds los te laten en zelfs 44 procent piekert ’s nachts verder. Dit resulteert in een gemiddelde werkweek van zo’n 54,5 uur. Geen nine to five job dus. Duidelijk is dat de balans tussen werk en privé bij ondernemers moet worden hersteld. Ondernemers luisteren niet naar hun lichaam, er zijn spanningen in het gezin, onvoldoende resources voor groeiambities en er is te veel administratie. Er was geen twijfel over mogelijk, ondernemers hebben handvatten nodig om het maximale uit hun dag en zichzelf te halen.

Tijdstrijd
Hierom vond op donderdag 3 november het event De Tijdstrijd plaats in Utrecht. De spits werd afgebeten door Frans Reichardt. Met een humoristisch begin heette hij alle ondernemers welkom en was de toon voor een geslaagde middag en avond gezet. Na een korte rondvraag was duidelijk dat veel van de aanwezigen ’s avonds en in het weekend doorwerken. Het werken buiten reguliere werktijden is zelfs zo normaal geworden, dat ’s avonds de mail checken niet eens meer als werken wordt gezien.

Work smarter
Volgens Sjoerd Göddeke van Teamleader draait het ondernemerschap om twee dingen: de passie en de klant. "Een ondernemer houdt zich liever hiermee bezig dan met allerlei randzaken. Door te zorgen voor een slimme aanpak, is er voor ondernemers meer tijd om zich bezig te houden met hun passie en de klant. Het motto van Göddeke is dan ook ‘Work smarter’."
 
Practice what you preach
Göddeke: "Er is niets mis mee om te investeren in goede oplossingen voor op het werk en daarmee routines te automatiseren. Thuis is het immers al de normaalste zaak om investeringen te doen om alles makkelijk te laten werken. Er rijden zelfrijdende auto’s rond en in steeds meer huishoudens zijn slimme thermostaten te vinden. Waarom worden zulke oplossingen dan nog zo vaak in het professionele leven vergeten?
Met handige toepassingen en het slim indelen van de eigen tijd, blijft er meer ruimte over voor wat de ondernemer echt wil. Dan kunnen de 47 procent van de ondernemers eindelijk de opleiding volgen die al zo lang op hun wensenlijstje staat. Of zich juist focussen op de langetermijnstrategie (44 procent) en verder gaan met het stimuleren van innovatie (40 procent). Reden genoeg voor ondernemers om de tijdstrijd aan te gaan en het meest uit zichzelf en de onderneming te halen. Na deelname hebben de ondernemers in elk geval de eerste stap al gezet."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.