Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
24 november 2016
 

Meer zzp'ers een verantwoorde hypotheek met NHG

 
 

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp'ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moest deze groep ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige

Zelfstandigen kunnen vanaf 1 december terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een hypotheek met NHG. Hiermee kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot 231.132 euro. Andere geldverstrekkers kunnen ook aansluiten op dit initiatief. Zo start Woonfonds per 1 januari en kan men binnenkort ook bij NIBC Direct terecht.
 
Flixibilisering
"De arbeidsmarkt flexibiliseert. Het aantal zzp'ers dat bij onze merken aanklopt om hun woning te financieren groeit. Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij deze maatschappelijke ontwikkeling en het is dan ook een logische stap om aan te sluiten bij dit initiatief van het WEW," aldus Peter-Paul Wekking, directeur Competence Center Wonen van SNS Bank.
 
Inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen
Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen als zzp'er hun hoofdinkomen. Veel van hen hebben behoefte aan een financiering van een eigen woning, maar ervaren hoge drempels. Het WEW stelt dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm. "Ik ben er van overtuigd dat we met dit initiatief de drempels verlagen voor zzp'ers om een verantwoorde financiering voor een eigen woning te verkrijgen. Veel zzp'ers gaan hier voordeel van ondervinden," aldus Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW.
Marcel Zuidam, directeur Delta Lloyd Bank: "Wij werken graag mee aan dit initiatief, dat inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt. We zien dit als een goede aanvulling op het beleid dat Delta Lloyd al jaren voert ten aanzien van hypotheekverstrekking aan zzp'ers."
 
Snel, laagdrempelig en verantwoord
Het bepalen van een goed bestendig inkomen vraagt uitgebreide expertise. Zelfstandigen en hun hypotheekadviseurs lopen nog regelmatig tegen moeilijkheden aan bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Daarom heeft het WEW de samenwerking met experts gezocht. Zij stellen het toetsinkomen vast, op een manier die goed aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Er wordt meer gekeken naar iemands verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend. Met het inschakelen van deze experts vergemakkelijkt het WEW het proces voor zzp'er en hypotheekadviseur. Na bepaling van het toetsinkomen wordt het reguliere hypotheektraject gevolgd.
Zo kan een eigen woning door zzp'ers sneller en laagdrempeliger worden aangeschaft. Bovendien biedt de hypotheek met NHG voor zzp'er én geldverstrekker minder financiële risico's. Sibylla Bantema, directeur Aegon Hypotheken: "Bij Aegon Hypotheken zien we dat zzp'ers behoefte hebben aan zekerheid over de financiering van een eigen woning. Dit initiatief van het WEW levert daaraan een belangrijke bijdrage. Goed zo!"
 
Brede keus aan geldverstrekkers
Een groot aantal geldverstrekkers werkt al per 1 december mee aan dit initiatief. Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW: "Hiermee heeft de zzp'er direct een brede keus. Andere geldverstrekkers zullen op korte termijn gaan volgen."
Het actuele overzicht van partijen die zijn aangesloten vindt u op nhg.nl/zzp. Daar vindt u ook de contactgegevens van de aangewezen deskundige partijen, een voorbeeld van de 'NHG inkomensverklaring zzp'er' en verdere ondersteunende documentatie.
 

 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs