Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Krachtenbundeling tegen uitwerking Wet DBA

18 november 2016 - Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en MKB Belangen hebben de handen ineengeslagen om de schadelijke bijwerking van de Wet DBA te stoppen en aan de politiek duidelijk te maken dat het anders moet.

Op dit moment lijden al duizenden zelfstandige ondernemers schade door de wijze waarop de Wet DBA wordt uitgevoerd door de Belastingdienst onder verantwoordelijkheid van VVD-staatssecretaris Wiebes. De drie organisaties werken nu samen in de actie Stop Belemmering Ondernemers .
 
Positie bedreigd
MKB Belangen (200.000 kleine ondernemingen), Stichting ZZP Nederland (40.000 zelfstandigen) en Zelfstandigen Bouw (10.000 zelfstandige vakmensen) constateren dat de positie van zelfstandige ondernemers rechtstreeks wordt bedreigd door de uitwerking van de Wet DBA. Dit kan fatale gevolgen hebben voor het voortbestaan van het zelfstandig ondernemerschap.
Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland: "De politiek moet nu kleur bekennen, voor of tegen ondernemers. Het is van de gekke dat een maatregel bedoeld om schijnconstructies te weren, is ontaard in prijsschieten op zelfstandige ondernemers." Adrienne van Veen van MKB Belangen vindt de samenwerking nu cruciaal om de bedreiging van het ondernemerschap te stoppen en Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, roept de politiek op om te stoppen met de heksenjacht op zelfstandigen.

Petitie 
Begin december wordt de petitie ‘Stop Belemmering Ondernemers’ overhandigd aan de Tweede Kamer, inclusief zoveel mogelijk handtekeningen en steunverklaringen van organisaties uit het hele land. De initiatiefnemers roepen alle zelfstandigen en hun opdrachtgevers op om de petitie te ondertekenen en de actie te ondersteunen. Maarten Post: "We weten dat niet alle zelfstandigen direct schade ondervinden van de regeling zelf, maar de positie van zelfstandige ondernemers staat wel op het spel en daarom is brede steun voor deze actie nodig." 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.