Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vier bedrijven genomineerd voor Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie

17 oktober 2016 - Vier bedrijven zijn genomineerd voor de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2016. Nu kan gestemd worden op levensmiddelbedrijf Cheesepop, elektronisch componentenbouwer Vossloh Kiepe, vastgoedbedrijf OVG en logistieke dienstverlener Cabooter.

Een jury van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) nomineerde hen uit in totaal 24 aanmeldingen. De verkiezing duurt nog tot 27 oktober 2016.
 
Bijzondere innovaties
De Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie is dit jaar voor de negende keer door de Handelskamer uitgeschreven om bijzondere innovaties en successen binnen het grensoverschrijdende bedrijfsleven in de schijnwerpers te zetten. Het is de meest gerenommeerde onderscheiding op dit gebied. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door SUSA studenten uitzendbureau en Telekom Deutschland.
"Ook dit jaar hebben wij een groot aantal kwalitatief hoogwaardige inzendingen binnengekregen," zegt DNHK-directeur Günter Gülker. De jury had volgens hem dan ook geen gemakkelijke opgave. "Deze vier genomineerden werden gekozen op basis van hun innovatieve karakter of economische impact."

Vier genomineerden
Alle genomineerden laten volgens de DNHK op een onderscheidende manier bilateriaal succes zien:

Het Venlose familiebedrijf met onder meer logistieke diensten Cabooter investeert samen met de gemeenten Venlo en Kaldenkirchen 100 miljoen euro voor de aanleg van een nieuwe railterminal met acht sporen en vier kranen. In verband met het grensoverschrijdende uitbouw werd in Kaldenkirchen een spooremplacement aangekocht. De terminal zal aan tientallen mensen werk bieden en wordt ondersteund door de gemeente Kaldenkirchen, Kreis Nettetal en bondsland Noordrijn-Westfalen. Kraanbare eenheden (trailers, wissellaadbakken en containers) en niet-kraanbare eenheden (met cargobeamer) worden hier verladen. Bedoeling is dat de railterminal meer verkeer van de weg op het spoor brengt. 
 
Het Nederlandse Cheesepop uit de Meern brengt vanaf 2015 met succes een nieuw product op de Duitse markt: gepofte kaas, gemaakt van 100 procent kaas. De kaas wordt gesneden, gedroogd en vervolgens gepoft. Door deze nieuwe productiemethode komt een naar eigen zeggen ‘unieke ‘pop’ met een krachtige kaassmaak naar voren’. Nadat de gepofte kaas al in 2014 in Nederland te koop was, ging het bedrijf een jaar later de Duitse markt op. Het product is sinds 2015 bij Duitse groothandels en onder verschillende supermarktketens te verkrijgen.

Het Nederlandse vastgoedbedrijf OVG Real Estate, bekend van ‘s-werelds meest duurzame gebouwen ‘the Edge’ in Amsterdam en de Berlijnse ‘HumbolthafenEins’
bouwt momenteel aan nieuwe duurzame gebouwen in Berlijn: de ‘East Side Tower’, M_Eins en het Grand Central. In de bouw worden belangrijke duurzame innovaties getest en toegepast. Momenteel werkt OVG aan nieuwe duurzame gebouwen in Berlijn waaronder de ‘East Side Tower’. Dit wordt het vervolg op The Edge in Amsterdam en tevens waarschijnlijk de hoogste toren van Berlijn. Het succes in Berlijn zorgt ervoor dat het vastgoedbedrijf in de komende maanden ook in Hamburg en waarschijnlijk Frankfurt wil gaan starten.         
 
Vossloh Kiepe is internationaal als producent van elektronische componenten voor railvoertuigen bekend. Het bedrijf biedt efficiënte oplossingen en duurzame concepten voor een emissie-gereduceerd openbaar vervoer. Het bedrijf uit Düsseldorf levert producten en diensten aan vervoersmaatschappijen, spoorwegbedrijven en aan toeleveranciers. Momenteel werkt Vossloh Kiepe samen met tien partijen uit Gelderland en Noordrijn-Westfalen aan de implementatie van een nieuw elektrisch transportsysteem „E-bus2020 In motion Charging". Hiervoor worden twee baterijbussen met de zo genoemde In-Motion-Charging (IMC) technologie ontwikkelt en in Arnhem getest. Doel van het project is, om de in Arnhem bestaande infrastructuur van trolleybussen te gebruiken om bussen te laten rijden op trajecten met bovenleiding én bovenleiding-vrije secties.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.