Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Thuiswerken goed voor de productiviteit

27 september 2016 - Volgens de Nederlandse werknemer is thuiswerken erg goed voor onze productiviteit, vergeleken met werken op kantoor. Uit onderzoek van Epson onder 500 medewerkers van diverse Nederlandse bedrijven, blijkt dat maar liefst 55 procent van de ondervraagden productiever denkt te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt.

32 procent stelt ongeveer even productief te zijn en slechts een klein percentage (dertien procent) denkt minder productief te zijn tijdens het thuiswerken.
Van alle ondervraagden geeft 59 procent aan dat afleiding op het werk een reden is om thuis te gaan werken. Voor respondenten werkzaam in de ICT, is dit zelfs het geval voor 69 procent. Op de afdeling klantenservice laten ze zich niet zo snel afleiden: hier vindt 60 procent afleiding op het werk geen reden om thuis te gaan werken.

De klantenservice werkt liever op kantoor
De productiviteitswinst gaat in niet in alle gevallen op: voor mensen die werken op de afdelingen financiën en klantenservice, lijkt werken op kantoor een betere optie. Bij financiën geeft 52 procent aan even productief of zelfs minder productief te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt. Bij klantenservice is dit zelfs 53 procent. Van de mensen die werken bij personeelszaken daarentegen, is 80 procent overtuigd thuis productiever te zijn dan op kantoor.

Eenmalige investering
Als werkgever bent u volgens de wet verplicht om werknemers goed te faciliteren wanneer zij thuis werken. Onder faciliteiten voor thuiswerken wordt in de wet onder meer een goede stoel, tafel, de juiste verlichting en computerapparatuur genoemd. "Gezien de winst in productiviteit, zijn dit investeringen die wel eens de moeite waard kunnen zijn," stelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. "Het is voor werkgevers een eenmalige, geringe investering en de kosten van veel van deze voorzieningen zijn goed te beheersen."
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Peter

27-09-2016 07:32  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.