Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 september 2016
 

Steeds meer domeinnamen gekoppeld aan eenvoudige website

 
 

Ruim 63 procent van de ‘.nl’-domeinnamen is nog steeds ongebruikt. Dit komt neer op circa 3,5 miljoen ongebruikte Nederlandse domeinnamen. Door een toename in het aantal online website builders worden ongebruikte domeinnamen steeds vaker gekoppeld aan eenvoudig vorm te geven websites.

Dit blijkt uit cijfers van Onepage.website en Stichting Internet domeinregistratie Nederland (SIDN). 

Ongebruikte domeinnamen
Van alle Nederlandse domeinnamen heeft slechts 21 procent een goed werkende, actuele website. Zestien procent van de domeinnamen is wel gekoppeld aan een website, maar is verouderd waardoor deze bijvoorbeeld niet goed wordt weergegeven op mobiele devices. Wereldwijd ligt het percentage ongebruikte websites rond de 60-70 procent. Meest gehoorde redenen voor het hebben van een ongebruikte domeinnaam zijn o.a. tijd, geld en de concurrentie voor zijn. Henny Rietkerk, directeur Onepage.website: "Wat wij ook zien is dat bedrijven ongebruikte domeinnamen ooit hebben geregistreerd om het eigen domein te beschermen en ter exploitatie van nieuwe ideeën en diensten. Destijds een goed idee, nu een gemiste kans, aangezien een ongebruikte domeinnaam niets oplevert." 

Trend: online slimmer
Er is een toename in het aantal online website builders. Wanneer u kijkt naar grote spelers op het gebied van het bouwen van websites, zoals bijvoorbeeld Wix en Weebly, dan kunt u concluderen dat het aantal online website builders is toegenomen naar circa 135 miljoen. Rietkerk: "Door deze toename zie je dat het maken en inrichten van een website eenvoudiger en goedkoper wordt voor mensen. Mensen zijn online slimmer, kunnen meer en zullen hierdoor sneller iets met hun domeinnaam gaan doen." 

Waarde toevoegen aan domein
Door de toename in het aantal online website builders zie je dat ongebruikte domeinnamen steeds vaker worden gekoppeld aan eenvoudig vorm te geven pagina’s. Deze pagina’s zijn eenvoudig in te richten, betaalbaar en compatibel op mobiele devices. One page websites zijn hier een voorbeeld van. Rietkerk: "Door uw domeinnaam te koppelen aan een pagina creëert u waarde in plaats van alleen maar geld te betalen voor een domeinnaam die u toch niet gebruikt. U bent online vindbaar, vangt mensen die u zoeken op en het kan mensen aanzetten tot acties, bijvoorbeeld bellen of mailen.`

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs