Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemerschap in 46 feiten gevat

6 september 2016 - In ontwikkelingslanden is het heel normaal om uw eigen bedrijf te starten. Aangezien er met een normale baan in die landen niet veel te verdienen valt, kiezen veel mensen voor het ondernemersleven.

Geloof het of niet maar in de grootste economieën ter wereld (Amerika, China en Japan) heeft slechts vijf procent van de bevolking een eigen bedrijf. Dit wordt ruimschoots overtroffen door ontwikkelingslanden als Oeganda waar meer dan een kwart van de bevolking zijn eigen onderneming runt.
Dit blijkt uit een infographic van dr-discount. Dit artikel is geschreven door Djina Tangali en vat de interessantste feiten uit de infographic samen.

Profiel ondernemer
Tangali: "Wat direct opvalt is dat de meeste ondernemers in ontwikkelingslanden zijn te vinden, terwijl in de topeconomieën minder dan vijf procent van de inwoners een eigen bedrijf heeft. De verschillen tussen deze groepen ondernemers zijn heel groot. In Oeganda bijvoorbeeld is ondernemer zijn een noodzaak; ander werk is er domweg niet. De westerse ondernemer ziet er  meestal anders uit. Vaak hoog opgeleid en ook gemiddeld iemand die eerst al vlieguren bij een bedrijf heeft gemaakt voordat hij of zij voor zichzelf begint.
Zoals wel bekend domineren mannen nog steeds het bedrijfsleven. Positief punt is wel dat het aantal vrouwen met een eigen bedrijf flink groeit, zo een 30 procent in vijf jaar tijd. Deze groei komt zeker ook een deel voor rekening van de Tech sector, voorheen vrijwel exclusief mannelijk terrein. Het is geen verrassing dat wereldwijd de beste locaties voor vrouwen om voor zichzelf te beginnen voornamelijk in het Westen liggen."

Belangrijke tip voor beginners: samen staat u sterker
Tangali: "Startups met twee oprichters hebben beduidend meer kans op succes. Of zoek samenwerking via de steeds populairder wordende ‘co-working offices’. Het delen van kantoorruimtes en faciliteiten met gelijkgezinden kan verrassende resultaten opleveren. De co-working office-branche kent al vele niches. Er zijn bedrijven die zich specialiseren in workations met hippe uitstraling in exotische oorden als Gran Canaria of Bali. Het andere einde van het spectrum zijn de luxe kantoorruimtes in de Londense City, Manhattan of Berlijn.
De locatie van de startup is belangrijk. De Britse start-up expert Compass heeft in 2015 een nieuwe ranking van  ondernemersecosystemen gepubliceerd. Basis van deze ranking zijn zaken als een goede infrastructuur, zoals betaalbare kantoorruimte en snelle data-infrastructuur. Maar ook hulpprogramma’s van overheden en aanwezigheid van investeerders spelen een belangrijke rol. De meeste toplocaties zijn nog steeds te vinden in de Verenigde Staten met het aloude Silicon Valley aan kop. Dichter bij huis vormen Londen, Berlijn en Parijs een gunstig startersklimaat."

Wilt u meer opvallende en interessante feiten te weten komen over het ondernemerschap? Bekijk dan deze infographic.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.