Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 augustus 2016
 

Appende zzp’er krijgt meer bekeuringen

 
 

Drie van de tien  zzp'ers heeft een hekel aan multitasken tijdens het autorijden en houdt de aandacht op de weg. Daarmee rijden deze zzp'ers minder schade, hebben zij minder onderhoudskosten en minder boetes dan zzp'ers die wel eens whatsappen tijdens het autorijden. 
 

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp'ers in opdracht van Fleetwise.
Ruim de helft (52,7 procent) van de zzp’ers stelt de navigatie rijdend in, ruim twee op de vijf zzp’ers (22,1 procent) geeft aan wel eens te whatsappen tijdens het autorijden en ondanks vele mogelijkheden om handsfree te bellen tijdens het autorijden, belt een op de zes zzp’ers (16,7 procent) handheld.
 
Meer kostenposten en boetes
Zzp’ers die toegeven wel eens te whatsappen zijn per jaar 480,95 euro kwijt aan schade en onderhoud, dit is 88,27 meer dan zzp’ers die aangeven niet te multitasken tijdens het autorijden. Ook de boetes lopen bij appende zzp’ers hoger op, per jaar betalen zij gemiddeld 109,91 aan boetes versus 66,38 van zzp’ers die zich niet laten afleiden door de berichten.
 
Haastige spoed…
De overtredingen die zzp’ers de afgelopen vijf jaar het meest hebben begaan zijn te hard rijden (86,9 procent), foutief parkeren (twaalf procent) en door rood rijden (zes procent). Slechts 4,5 procent van de zzp’ers geeft aan in de afgelopen vijf jaar geen overtreding in het verkeer te hebben gemaakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 521.13 -0.15 %
Brisk-index: 206.10 0.60 %
Stijgers Dalers
Stern groep 24.5  4.5 %
Nutreco 47  3.9 %
BE semicondu 47.96  3.5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Gemalto 51.42  -7.2 %
KAS bank 10.9  -3.6 %
Meer beurs