Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 augustus 2016
 

Appende zzp’er krijgt meer bekeuringen

 
 

Drie van de tien  zzp'ers heeft een hekel aan multitasken tijdens het autorijden en houdt de aandacht op de weg. Daarmee rijden deze zzp'ers minder schade, hebben zij minder onderhoudskosten en minder boetes dan zzp'ers die wel eens whatsappen tijdens het autorijden. 
 

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp'ers in opdracht van Fleetwise.
Ruim de helft (52,7 procent) van de zzp’ers stelt de navigatie rijdend in, ruim twee op de vijf zzp’ers (22,1 procent) geeft aan wel eens te whatsappen tijdens het autorijden en ondanks vele mogelijkheden om handsfree te bellen tijdens het autorijden, belt een op de zes zzp’ers (16,7 procent) handheld.
 
Meer kostenposten en boetes
Zzp’ers die toegeven wel eens te whatsappen zijn per jaar 480,95 euro kwijt aan schade en onderhoud, dit is 88,27 meer dan zzp’ers die aangeven niet te multitasken tijdens het autorijden. Ook de boetes lopen bij appende zzp’ers hoger op, per jaar betalen zij gemiddeld 109,91 aan boetes versus 66,38 van zzp’ers die zich niet laten afleiden door de berichten.
 
Haastige spoed…
De overtredingen die zzp’ers de afgelopen vijf jaar het meest hebben begaan zijn te hard rijden (86,9 procent), foutief parkeren (twaalf procent) en door rood rijden (zes procent). Slechts 4,5 procent van de zzp’ers geeft aan in de afgelopen vijf jaar geen overtreding in het verkeer te hebben gemaakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 268.57 2.04 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.5  4.2 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unilever 47.79  -2.9 %
Sligro food 38.89  -1.8 %
Meer beurs