Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 augustus 2016
 

Appende zzp’er krijgt meer bekeuringen

 
 

Drie van de tien  zzp'ers heeft een hekel aan multitasken tijdens het autorijden en houdt de aandacht op de weg. Daarmee rijden deze zzp'ers minder schade, hebben zij minder onderhoudskosten en minder boetes dan zzp'ers die wel eens whatsappen tijdens het autorijden. 
 

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp'ers in opdracht van Fleetwise.
Ruim de helft (52,7 procent) van de zzp’ers stelt de navigatie rijdend in, ruim twee op de vijf zzp’ers (22,1 procent) geeft aan wel eens te whatsappen tijdens het autorijden en ondanks vele mogelijkheden om handsfree te bellen tijdens het autorijden, belt een op de zes zzp’ers (16,7 procent) handheld.
 
Meer kostenposten en boetes
Zzp’ers die toegeven wel eens te whatsappen zijn per jaar 480,95 euro kwijt aan schade en onderhoud, dit is 88,27 meer dan zzp’ers die aangeven niet te multitasken tijdens het autorijden. Ook de boetes lopen bij appende zzp’ers hoger op, per jaar betalen zij gemiddeld 109,91 aan boetes versus 66,38 van zzp’ers die zich niet laten afleiden door de berichten.
 
Haastige spoed…
De overtredingen die zzp’ers de afgelopen vijf jaar het meest hebben begaan zijn te hard rijden (86,9 procent), foutief parkeren (twaalf procent) en door rood rijden (zes procent). Slechts 4,5 procent van de zzp’ers geeft aan in de afgelopen vijf jaar geen overtreding in het verkeer te hebben gemaakt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs