Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Finalisten Topvrouw van het jaar 2016 bekend

27 juli 2016 - De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2016 zijn bekend gemaakt. Cathelijne Broers Directeur Stichting Producties De Nieuwe Kerk & Hermitage Amsterdam, Ingrid Thijssen Lid Raad van Bestuur / COO Alliander en Claudia Zuiderwijk-Jacobs Voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel zijn de kanshebbers.

De verkiezing, die dit jaar voor de twaalfde keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse bedrijven cq organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee een functie als rolmodel kunnen vervullen.
De vijfkoppige jury van de verkiezing, onder leiding van Pamela Boumeester (commissaris bij o.a. Ordina en Heijmans), heeft de drie finalisten bekend gemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2016 het meest verdienen.

Criteria
Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2016. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de span of control, de zwaarte van de functie en natuurlijk de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury ook de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond
De winnares van de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar wordt op 29 september a.s. bekend gemaakt in het bijzijn van ruim 200 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt dit jaar plaats in De Duif in Amsterdam.

Jury
Naast Pamela Boumeester bestaat de jury dit jaar uit Annemieke Nijhof (Topvrouw van het jaar 2015), Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Onno Verstegen (ex-Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.