Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Shoppen tijdens werktijd populair

22 juli 2016 - Wie beweert dat vrouwen tijdens de uitverkoop achteloos met hun bankpas zwaaien, heeft het mis. Vrouwen vinden de prijs de belangrijkste factor bij nieuwe aankopen, terwijl mannen de voorkeur geven aan goede kwaliteit. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 Vlamingen, uitgevoerd door Solden.be.

Opvallend feit; mannen gaan wel weer verder voor korting, een groot deel geeft valse contactgegevens in ruil voor een lagere prijs.

Koopjes shoppen tijdens werk
Shoppen is een nationale sport en vooral tijden de uitverkoop; Vlamingen winkelen lang niet altijd omdat ze iets nodig hebben. Voor vrouwen is shoppen vooral een sociale activiteit. Maar ook onder werktijd wordt veel gewinkeld. Vooral mannen doen dit, twintig procent winkelt soms tot vaak onder werktijd. Vrouwen zijn een tikkeltje braver als het hierover gaat. Over alle respondenten heeft 30 procent ooit eens iets onder werktijd gekocht.

Prijsbewuste vrouw
Dat vrouwen meer op de prijs letten blijkt ook uit het gegeven dat zij sneller geneigd zijn een nepproduct te kopen, als dat net echt lijkt. Mannen vinden de status van het merk belangrijker. "Mannen gaan wat meer voor het imago dat een product hen geeft," zegt Domingo Karsten, directeur van Solden.be. "Voor vrouwen is dat wat minder belangrijk."

Winkelen voor een beter gevoel
De belangrijkste reden om iets te kopen, is natuurlijk omdat u het nodig hebt. De overgrote meerderheid van de respondenten ziet dit ook in. De uitzonderingen bevinden zich voornamelijk onder de vrouwen. Zo shopt een op de zeven vrouwen als ze zich slecht voelt, met als doel zich beter te gaan voelen. Ook is er een groep vrouwen die gaat shoppen om iets te vieren. Bij mannen zien we dit nauwelijks. Winkelen is voor mannen toch vaak een noodzakelijk kwaad. Het is iets wat weinig mannen voor hun lol doen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.