Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven moeten zich voorbereiden op volgende generatie zp’ers

22 juli 2016 - Uit onderzoek blijkt dat HR-professionals grote moeite hebben met het vinden en behouden van talent. Hoewel het aantal nieuwe vacatures stijgt, blijft het werkloosheidscijfer hoog. Dit duidt op een mismatch: de vraag van bedrijven en het aanbod van zelfstandige professionals vinden elkaar niet.

Deze mismatch op de arbeidsmarkt is voor werkgevers al snel problematisch. Het vierde trendrapport over de ontwikkeling van flexibele arbeid en de rol van zp’ers hierin is vorige week in samenwerking met FastFlex en ABN AMRO gelanceerd.
 
Toename aantal hoogopgeleide zelfstandigen
Het aantal hoogopgeleide zelfstandigen neemt sterk toe. Vooral binnen de IT-sector, overheid, zorg en zakelijke dienstverlening. Toch is het vinden van de juiste IT-professional op HBO- of universitair niveau lastig. Ze zijn schaars en erg gewild binnen hun eigen sector, maar ook binnen de overheid en financiële instellingen.
 
Nieuwe inzichten
Organisaties zien steeds vaker de strategische meerwaarde in van flexibele invulling van hun personeelsbestand. Flexibele krachten worden tegenwoordig vaker gezien als de oplossing voor innovatie en verandering binnen bedrijven in plaats van puur de invulling van ‘piek en ziek’. Het kan voor een bedrijf veel opleveren om jonge zelfstandigen in te zetten. Zij kijken met een kritische en frisse blik naar de huidige bedrijfsprocessen of strategische besluiten. 
 
Trendrapport
In het trendrapport worden de laatste marktontwikkelingen en de gevolgen daarvan uiteen gezet. Het trendrapport heeft als titel 'De zp’er komt eraan: waarom organisaties nu al moeten nadenken over de volgende generatie flexwerkers’. Het rapport is hier te downloaden: http://www.fastflex.nl/nl-nl/media/nieuws/trendrapport-de-zp-er-komt-eraan
 
Actueel thema
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "De flexibilisering van de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. In het begin van 2016 telde Nederland ruim één miljoen zzp’ers. Omdat organisaties steeds vaker voor een kandidaat kiezen met de juiste kennis in huis en hier de contractvorm ondergeschikt aanstellen, neemt de flexibilisering toe. Door de grote vraag naar zelfstandige professionals in bepaalde sectoren, durven ook steeds meer mensen de stap te zetten om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.