Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 juli 2016
 

13,9 procent zzp’ers gebruikt payroll service

 
 

13,9 procent van de zzp’ers maakt op dit moment gebruik van payroll. In zes op de tien gevallen wordt gebruik gemaakt van een payroll service vanwege de wens van de opdrachtgever. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zzp'ers in opdracht van EasyStaff.

Als zzp’ers zelf kiezen voor payroll dan is dit vanwege financiële redenen (17,6 procent), bijvoorbeeld liquiditeit of debiteurenbeheer. Ook is er een deel (14,7 procent) die voor payroll kiest vanwege de uitbesteding van administratieve rompslomp en een deel (5,9 procent) vanwege sociale zekerheden.
 "Twee van de vijf zzp’ers heeft wel eens te maken met wanbetaling van een opdrachtgever. Zzp’ers kiezen steeds vaker voor veiligheid en willen af van deze risico’s," aldus Christiaan Hesselink, EasyStaff.
 
Zelf de administratie doen
Bijna de helft (48,5 procent) van de zzp’ers regelt de administratie liever zelf en kiest daarom niet voor payroll. Een andere reden is het willen beschikken over alle belastingvoordelen (21,6 procent). Er is ook een deel (14,8 procent) die aangeeft geen gebruik te maken van payroll omdat zij het concept nog niet goed (genoeg) kennen.

Sociale zekerheden voor zzp'ers
Bijna de helft van de zzp’ers (46,5 procent) zou graag pensioen opbouwen. 15,4 procent is door ziekte wel eens langer dan drie maanden niet in staat geweest om te werken. Bij 28 procent van de zzp’ers levert de betalingstermijn van opdrachtgevers (gemiddeld 28 dagen) soms financiële onzekerheden op en maar  liefst 39,8 procent heeft wel eens te maken gehad met wanbetaling. Payroll kan een aantal voordelen bieden op het gebied van sociale zekerheden, zo bouwt u na 26 weken verplicht pensioen op en bent u verzekerd tegen de risico’s bij (langdurige) ziekte. Ook zijn zzp’ers beter beschermt tegen het risico op late uitbetaling of wanbetaling.
 
Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 912 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp'ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
peter zzp-boekhouder  |   | 
19-07-2016
 | 
08:35 uur
Het onderzoek is namens Easy Staff gedaan, dat is een payroll bedrijf... De meeste zzp' ers kiezen dus niet voor pay roll en nemen de risico's van het ondernemen voor lief, ze mogen zelf kiezen of ze en hoe ze sparen voor hun pensioen. De geschiedenis leert dat de pensioenfondsen niet altijd het beloofde/verwachte rendement kunnen uitkeren. Deze zzp' ers zijn minder gevoelig voor de angst die hen wordt aangepraat om zich te verzekeren etc.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs