Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er weigert tariefverlaging

21 juni 2016 - De zzp’er is steeds minder geneigd het tarief te verlagen. Op alle gevraagde omstandigheden betreffende tariefverlaging was een sterke daling te merken. Eén op de tien zzp’ers verlaagt het tarief onder geen enkele omstandigheid. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.008 zzp’ers in opdracht van Brainnet.

"De uitkomsten van dit onderzoek laten zien dat het tarief steeds belangrijker wordt. Dat zie ik als een positieve ontwikkeling omdat de zzp’er zelf verantwoordelijk is voor de opbouw van het uurtarief, rekening houdend met onder andere pensioen, verzekeringen, vrije dagen en ziekte. Door een marktconform uurtarief te hanteren, kan de zzp’er zorgeloos zijn vak blijven uitoefenen," aldus Anne Meint Bouma, directeur Brainnet.
De zzp’er verlaagt het tarief steeds minder voor opdrachten die goed zijn voor de persoonlijke ontwikkeling (-dertien procent), mogelijkheid tot thuiswerken (-twaalf procent) en een opdrachtgever die goed staat op het CV (-elf procent).
 
Overstag bij zekerheid
De belangrijkste redenen voor zzp’ers om het tarief toch te verlagen zijn vooral vanwege de lengte van de opdracht met het oog op zekerheid (47 procent), de inhoud van de opdracht (32 procent), een korte reisafstand/-tijd (32 procent), een opdracht bij een langdurige (netwerk)relatie (31 procent) of het uitzicht op vervolg (28 procent).
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouder

21-06-2016 08:07  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.