Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Prijs en grootte auto van belang voor zzp'ers

14 juni 2016 - De meerderheid van de zzp'ers overweegt een elektrische auto als hij nadenkt over de vervanging van de huidige auto. Een goede prijs en de grootte van de auto is daarbij nog steeds doorslaggevend. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp'ers in opdracht van Fleetwise.

Weinig zzp’ers rijden nu nog elektrisch maar de interesse in deze vorm van autorijden is er wel, bijna een op de tien zzp’ers (9,7 procent) geeft aan er zeker van te zijn om bij vervanging van de huidige auto een elektrische auto aan te schaffen.
 
Wat is de trend?
Zzp’ers willen graag een grote, elektrische auto met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De kenmerken met de meeste invloed op de keuze van zzp’ers zijn prijs (50,7 procent), grootte (40,2 procent), brandstof (34,3 procent), merkvoorkeur (33,7 procent) en verbruik (28,8 procent). Automerken als Tesla, Volvo en Volkswagen worden vaak genoemd als de zzp’er het heeft over zijn of haar gewenste automerk, niet zo gek als je bedenkt welke innovaties deze automerken doormaken op het gebied van elektrisch autorijden.
 
Is de zzp’er bewust bezig?
Op dit moment rijdt bijna negen van de tien zzp’ers op fossiele brandstoffen (45,8 procent benzine, 40,3 procent diesel), daarna zijn hybride (5,9 procent) en LPG (2,8 procent) de meest gekozen brandstoffen. Slechts 0,7 procent rijdt op dit moment elektrisch, dit terwijl 57 procent overweegt om elektrisch te gaan rijden. De intentie en de interesse in elektrisch rijden is zeker aanwezig.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouder

16-06-2016 12:16  |  

Interesse in elektrisch rijden is er zeker onder mijn klanten. Dan heb ik het over de zzp' er die doorgaans een winst van richting de ton heeft. Een ander segment kijkt juist naar auto's ouder dan 15 jaar, voor het milieu minder goed, voor de zzp' er fiscaal wel interessant omdat de bijtelling slecht 35 procent van de dagwaarde is.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.