Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgever stimuleert fietsen en buiten vergaderen te weinig

10 juni 2016 - Schrikbarend weinig werkenden nemen hun werk in de zomer soms mee naar buiten. Uit onderzoek van Manutan blijkt dat slechts veertien procent in de zomer weleens buiten overlegt of brainstormt. En maar een kwart luncht lekker buiten. Terwijl weten­schappelijk bewezen is dat buiten zijn ontzettend goed voor u is.

Ook andere gelegenheden om buiten te zijn, worden nauwelijks benut. Met name werkgevers laten kansen liggen; slechts de helft organiseert in de zomer activiteiten voor werknemers op de werkvloer. Bij niet meer dan vijftien procent van de bedrijven probeert de werkgever zijn personeel aan te moedigen de fiets te pakken in de zomer.

Minder stress
Het allerbelangrijkste onderzoeksresultaat voor iedereen is dat in de natuur zijn stress kan wegnemen en mentale uitputting kan verhelpen. In 2007 lieten wetenschappers in een onderzoek iets engs zien aan mensen of lieten hen een moeilijke taak vervullen. Daarna werden ze blootgesteld aan zowel een natuurlijke als een stadse omgeving.
Op drie momenten werd hun stressniveau gemeten: helemaal aan het begin, na de stressveroorzakende ervaring en na blootstelling aan een natuurlijke en stadse omgeving. De tijd in de natuur gaf de deelnemers een verbeterd humeur, ze konden moeilijke taken beter aan en waren duidelijker hersteld van de eerdere stress dan een controlegroep die niet aan een natuurlijke omgeving was blootgesteld.

Het is niet moeilijk
Manutan doet dit onderzoek om bedrijven en werknemers te stimuleren de zomerperiode goed te gebruiken. Lekker buiten aan de slag hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zegt Stephane Arkenbout, Commercieel Directeur van Manutan in zijn blog artikel. "Het is een kwestie van de knop in uw hoofd omzetten en zien waar de kansen liggen. Werkgevers kunnen dit stimuleren met goede picknickbanken, laptops en anti-schitteringfolie, maar ook door eens een dag vrij te maken om met een kantoorafdeling bijvoorbeeld het fietsenhok op te knappen. Dat heeft, als het in de zomer toch wat rustiger is, alleen maar voordelen: teambuilding, kostenbesparing én het fietsenhok is weer netjes. Als dat is aangepakt, waarom dan ook bij mooi weer niet wat vaker de fiets pakken? Lekker buiten voor en na een dag werken. Bovendien: een fietsenplan van de zaak kan nog steeds!"

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter zzp-boekhouder

10-06-2016 10:46  |  

Ga eens een blokje wandelen, fietsen of hardlopen en kijk eens hoeveel energie je door inspanning krijgt. Basketbalcoach Ton Boot ging altijd wat extreem hardlopen om zijn hoofd vrij te krijgen en in het joggen tactische oplossingen te vinden. Uitstekend artikel van Manutan, bedrijven dienen beweging en activiteiten buiten te stimuleren, goed voor de geest en voor het lichaam, het betaalt zich terug. Gelukkig kan de zzp' er op de fiets naar zijn opdracht en die fiets is nog aftrekbaar ook.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.