Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Helft zzp’ers bouwt pensioen op

28 april 2016 - De helft van de zzp’ers bouwt, naast de AOW, pensioen op en heeft daarmee inkomen voor later geregeld: een groei van negentien procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden.

"De zzp’er wordt zich steeds meer bewust van zijn pensioen," aldus Ferd Beukers, financieel expert bij Nationale-Nederlanden. In 2015 bedroeg het aantal zzp’ers dat, naast de AOW, pensioen opbouwde 42 procent. Het zzp-pensioen bestaat uit vijf pijlers, waaronder de AOW, lijfrente en vermogen.
 
Zzp’er regelt pensioen zelf
De meeste zzp'ers regelen hun pensioen door te sparen. Meestal doen ze dit via een spaar- en/of beleggersrekening (42 procent) of een bankspaarregeling (32 procent). Ook populair zijn de lijfrenteregelingen (39 procent) en de fiscale oudedagsreserve (37 procent). Tevens ziet een deel van de zzp'ers de   hypotheekvrije woning of de overwaarde van de woning als pensioen. Tot slot bouwt een klein deel van de zzp'ers pensioen op in eigen beheer, via de BV (veertien procent).

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 845 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden. De resultaten zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan een miljoen zzp’ers die Nederland kent.
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.