Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zakelijke workshop steeds populairder

3 maart 2016 - De zakelijke workshop wint de laatste maanden duidelijk aan populariteit. Terwijl bedrijven en medewerkers de afgelopen jaren focusten op het overleven van de crisis (en workshops voor de noodzakelijke ontspanning zorgden), is er weer ruimte, tijd en geld voor persoonlijke ontwikkeling.

Bedrijven en overheden zelf zien ook de meerwaarde in van medewerkers die op een vrolijke, inhoudelijke manier een workshop volgen. Barbara Moens van Workshoppen.nl: "Je merkt dat mensen - ook als ze al een aantal jaar werken - graag blijven leren. Iedereen kent dat toch? U zoekt altijd weer naar een manier om u verder te ontwikkelen. U leest bijvoorbeeld boeken over een thema, maar het is nog leuker om echt iets te dóén. U leert ook van elkaar tijdens zo’n workshop."

Personal branding
Voorbeelden van goed lopende zakelijke workshops zijn: zakelijk flirten, communicatie en personal branding. Moens: "Tijdens de cursus personal branding leer je dat het belangrijk is om zichtbaarder te worden en je te profileren als een soort merk. U krijgt bijvoorbeeld mee dat het heel goed is om een bepaalde expertise te claimen waardoor uw werk interessanter wordt. Zo’n workshop is niet alleen leuk, maar heeft ook veel meerwaarde Wij merken dat werkgevers en werknemers op zoek zijn naar die kennis. Ik ken voorbeelden van mensen die door de principes van personal branding toe te passen echt veel meer plezier uit hun werk halen."

Beter functioneren in dagelijks werk
Moens is ervan overtuigd dat mensen beter functioneren en met meer plezier werken door zo’n zakelijke workshop te volgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de workshop ‘creativiteit’. "Door de toegenomen concurrentie is het steeds belangrijker dat bedrijven zich onderscheiden, daarom is het goed als er veel ruimte is voor creativiteit. Medewerkers leren dat die creativiteit geen kwestie is van inspiratie, maar dat het eerder een manier van leven is."

Voorbeelden van populaire zakelijke workshops
Workshop Creativiteit;
Workshop Ontdek jouw talent
Workshop Personal branding
Workshop Mindmappen
Workshop Stress, werkdruk of druk werk
Workshop Zakelijk flirten
Workshop Communicatie

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.