Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Toenemende belangstelling voor een tweede huis

2 maart 2016 - De Prosperity Index rankt Nederland op het gebied van rijkdom, economische groei en levenskwaliteit op de achtste plek. Dezelfde index zet België op de achttiende plek. "Het is dus opmerkelijk dat Belgen vorig jaar drie keer zoveel tweede huizen kochten als Nederlanders," aldus Branson Atterburry van Huiskopen-oostenrijk.nl.

Hij noemt de uitdrukking ‘Een Belg wordt geboren met een baksteen in zijn maag’ een eventuele reden hiervoor, deze zal toch ergens op slaan.

Tweede huis
Atterburry : "Het is dan ook niet gek dat de Second Home Expo in Gent afgelopen februari een bezoekersaantal van 6.017 mensen trok. Dit was een record. Een tweede huis is dan ook erg populair in België. In Utrecht wordt in maart weer een Second Home Beurs georganiseerd. De bezoekersaantallen van deze beurs stijgen sinds twee jaar weer, maar toch is de populariteit voor een tweede huis veel minder dan bij onze Zuiderburen. Al is dit wel langzaam aan het veranderen.
Nederlanders zijn namelijk momenteel vaker een alternatief voor de spaarrekening aan het zoeken. Dit komt doordat de rente op een spaarrekening momenteel erg laag is. Dit zorgt ervoor dat de waarde van spaargeld bijna niet groeit. Toch houden Nederlands bijna 80 procent van hun vermogen aan in spaargeld. De lage rente, het groeien van het
consumentenvertrouwen en het hoogtepunt van de graadmeter voor de 'gunstige tijd voor grote aankopen' zorgen ervoor dat mensen op zoek zijn naar een veilig alternatief. Aandelen zorgen vaak voor stress door de wisselende beurskoersen en zijn dus erg onvoorspelbaar."

Veilige optie
Woningen zijn daarentegen een veilige optie, stelt Atterburry. "Vooral de markt van recreatiewoningen is erg populair. Een rapport van de NVM concludeerde dat de vraag naar deze woningen de komende vijf jaar erg zal groeien. Als al een vierde van de geïnteresseerden daadwerkelijk een tweede huis koopt dan zal dit voor 3.500 transacties zorgen. Dit is het dubbele van het gemiddelde aantal transacties per jaar van de laatste tien jaar. Hierdoor is een derde van de Second Home Beurs gereserveerd voor Nederlandse vakantieparken die op zoek zijn naar geïnteresseerden voor een recreatiewoning met een rendement tot wel acht procent. In sommige gevallen is dit rendement zelfs gegarandeerd."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Recreatiewoning

25-10-2016 12:38  |  

Recreatiewoningen worden ook steeds populairder dat blijkt ook wel uit de aantal geinteresseerden voor een recreatiewoning op intrenet.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.