Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 februari 2016
 

Zzp'er communiceert steeds vaker met klant via WhatsApp

 
 

Steeds meer zzp’ers communiceren met hun zakelijke relaties via WhatsApp. Maar liefst 83 procent van de zelfstandige ondernemers zet WhatsApp in voor zakelijk doeleinden. Daarmee is WhatsApp naast email en agenda de meest gebruikte applicatie door zzp’ers.

Dat blijkt uit onderzoek van de Dutch Network Group, in opdracht van Telfort Zakelijk. Daarnaast geeft eenderde van de ondervraagden aan mobiel met documentverwerking te werken. De helft van de zzp’ers doet dit via de cloud. 70 procent van de zzp’ers gebruikt hun mobiel om zakelijk social media in te zetten.

Altijd bereikbaar
Uit het onderzoek blijkt ook dat een meerderheid van de zzp'ers (85 procent) het belangrijk vindt om altijd en overal bereikbaar te zijn. Zo geeft bijna driekwart van de zelfstandigen aan tijdens avonduren altijd bereikbaar te zijn en is voor 62 procent ook de weekendrust niet heilig meer voor zakelijke verzoeken. En wie dacht dat zzp’ers tijdens de vakantie dat ene belangrijke telefoontje of mailtje wel laten schieten, heeft het mis. Ook dan is eenderde van de ondervraagden altijd zakelijk bereikbaar.

Etentje is een rustpunt
Voor werkgevers zijn er twee belangrijke redenen om zzp’ers in te huren: hun bereikbaarheid en flexibiliteit. Een zzp’er mag en kan je altijd storen. Dat vindt de zelfstandige zelf ook. Al hecht deze wel veel aan zijn rust tijdens een afspraak of etentje buiten de deur. Zo laat 84 procent procent van de ondervraagden zich tijdens het vorkje prikken niet afleiden door het gerinkel, gepiep en geblieb van de smartphone. Ook in openbare ruimtes wil de zzp’er liever niet gestoord worden. Slechts twaalf procent neemt daar altijd zijn telefoon op.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Erwin  |   | 
24-08-2016
 | 
20:38 uur
Begrijpelijk, maar anderzijds wordt het ook nog steeds als onprofessioneel beschouwd. Ook grote organisaties willen vaker via whatsapp bereikt worden. Kijk bijvoorbeeld naar een Sunweb, die het liefst hebben dat je een app stuurt naar de reisleider.

Naar mijn idee is e-mail en bellen nog steeds de meest professionele oplossing.


Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken