Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Crowdfunding voortvarend van start in 2016

2 februari 2016 - In januari is de totale Nederlandse markt van crowdfinance, crowdfunding via leningen en aandelen, uitgekomen op tien miljoen euro verdeeld over 71 crowdfundingprojecten.

Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van een gemiddelde maand in 2015 blijkt uit een analyse van Crowdfundmarkt.

Crowdfinance
De marktomvang van crowdfinance in Nederland is in de eerste maand van 2016 uitgekomen op tien miljoen euro. In 2015 was  dit gemiddeld nog 8,2 miljoen euro per maand. Met een stijging van ruim 22 procentis crowdfunding in 2016 voortvarend van start gegaan.
Ook het aantal crowdfundingprojecten is in januari 2016 hoger dan in een gemiddelde maand vorig jaar. Dit aantal komt namelijk uit op 71, een stijging van zestien procent ten opzichte van de 61 projecten gemiddeld per maand in 2015.
Uit de analyse van Crowdfundmarkt komt tot slot naar voren dat ook de omvang per crowdfundingproject is gestegen. In 2015 werd gemiddelde 134.000 euro gevraagd terwijl in januari van dit jaar de gemiddelde projectgrootte op 141.000 euro uitkomt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.