Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Klusmarkt verschuift naar online

28 januari 2016 - Het totaal aantal klussen dat via Werkspot.nl is uitgevoerd in 2015 ligt op ruim 280.000 klussen, een stijging van 28 procent ten opzichte van 2014. Dit tegenover een groeiende online markt van zeven procent.

Naast de groei van het online kanaal heeft ook de aantrekkende huizenmarkt voor dit goede resultaat gezorgd.
De Klusmonitor, onderzoek van Werkspot.nl naar de klusmarkt, onderschrijft de groeiende ontwikkeling van het online kanaal voor het vinden van een vakman. De online trend is in 2015 gegroeid met zeven procent, het afgelopen halfjaar heeft achttien procent van de Nederlanders het internet ingezet om een vakman te vinden. Het aantal consumenten dat hun klusser nog via vrienden of familie vindt, is dit jaar afgenomen met maar liefst veertien procent. Via via blijft vooralsnog wel het belangrijkste middel. Eind 2015 vindt 44 procent van de consumenten hun vakman op deze manier, tegenover 58 procent in het jaar daarvoor.

Italië
Ook in Italië heeft Instapro, de internationale tak van Werkspot, een vlucht genomen. Eind 2015 stond de vakmannen teller op ruim 2.700. Vooral in de laatste twee kwartalen heeft Instapro voet aan de grond gekregen in dit Mediterraanse land. Voor 2016 is de verwachting dat deze groei zich sterk door gaat zetten.

 On demand trend
"In navolging van het online boeken van een taxi of een hotel, plaats de consument ook steeds vaker zijn klussen in en om het huis op het internet," vertelt Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl. "Werkspot.nl speelt in op deze brede consumententrend, waarbij services on demand via internet worden geregeld. De komende jaren verwachten wij dan ook onze sterke groei in Nederland en Italië te continueren en verder uit te breiden naar andere Europese landen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.