Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 september 2010
 

Kredietverzekeraars pakken de draad weer op

 
 

Kredietverzekeraars breiden sinds een aantal maanden de dekking van transacties in binnen- en buitenland weer uit. "Feitelijk zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met het herstellen van de dekking en met het verhogen van onze capaciteit voor nieuwe aanvragen," aldus Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Nederland.

Bruning: "Naarmate in de loop van 2010 de cijfers van bedrijven over 2009 bekend werden, hebben we dat proces versterkt kunnen doorzetten. In veel sectoren en landen is een groot gedeelte van het terrein dat tijdens de crisis in 2008 en begin 2009 verloren was gegaan alweer teruggewonnen. De bouwsector in Nederland en bepaalde regio’s in Oost- en Zuid-Europa zijn de enige die enigszins achterblijven in het herstel. We hebben ons ingesteld op de nieuwe situatie, die natuurlijk minder goed is dan zo’n drie jaar geleden. Niettemin menen wij op grond van onze actuele informatie en analyses dat we de dekking in veel gevallen weer kunnen uitbreiden." 

Aangescherpte procedures
Daarmee lijken kredietverzekeraars vooruit te lopen op banken, waarvan pas onlangs bleek dat ‘de loketten weer opengaan’. Naast bankkrediet is leverancierskrediet een zeer belangrijke financieringsbron voor het Nederlandse bedrijfsleven. Volgens Atradius is dat tijdens de crisis ook niet substantieel verminderd. Wel merkt ’s lands grootste kredietverzekeraar in de dagelijkse praktijk dat bedrijven credit management serieuzer zijn gaan nemen. "Bedrijven maken duidelijkere afspraken, zitten er meer bovenop en nemen meer voorzorgsmaatregelen. Aan de ene kant zien we dat de vraag naar ons product toeneemt en dat de concurrentie ook weer sterker wordt. Aan de andere kant zijn ondernemingen kritisch als het op voldoende dekking en een scherpe prijs aankomt. Bedrijven hebben niet alleen hun credit management procedures aangescherpt, maar letten ook meer op de kosten en zijn alleen bereid bij een echt goede dekking een polis aan te schaffen," aldus Bruning.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs