Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 januari 2016
 

Tips voor het kiezen van een vloer op kantoor

 
 

Het lijkt een heel onbeduidend en onopvallend iets, maar de keuze van een kantoorvloer moet goed worden overwogen.

Er zijn allerlei materialen verkrijgbaar, die allemaal specifieke voor- en nadelen hebben qua praktisch gebruik en onderhoud, maar ook allen een andere uitstraling hebben. Sheranie Wijnans van Gietvloer-wand.nl geeft tips voor het geval u overweegt binnenkort in uw bedrijfspand of thuiskantoor een andere vloer te laten leggen.
 
Dagelijks intensief gebruik van een kantoorvloer
De eerste overwegingen die Wijnans benoemt zijn vooral praktisch van aard: "Een vloer kan er nog zo mooi uitzien, maar als deze niet praktisch is hebt u er eigenlijk meer last van dan plezier en gemak. Een kantoorvloer wordt vaak bijzonder intensief gebruikt, en hier moet rekening mee worden gehouden bij de keuze van materiaal. Zware bureaus en archiefkasten, rollende bureaustoelen; sommige vloeren zoals linoleum kunnen erg te lijden hebben hieronder." Ze benoemt verder dat door het intensieve gebruik vloeren vaak moeten worden schoongemaakt of zelfs professioneel gereinigd. "Net zoals voor vloeren thuis geldt, is hout hier minder geschikt voor."
 
Praktische overwegingen
Daarnaast zijn er volgens Sheranie Wijnans nog andere praktische overwegingen. "Geluid in een kantoorruimte moet enigszins gedempt worden. Mensen dienen niet al te snel last te hebben van andere bellende en langslopende collega’s omdat dit voor veel afleiding zorgt. Geluiddempende materialen zijn bijvoorbeeld een gietvloer of tapijt. Dit laatste is echter weer niet handig bij rollende bureaustoelen, en scoort dit in de meeste gevallen ook niet hoog op brandveiligheid."
 
Ieder materiaal creëert een unieke ambiance
Naast dat er allerlei tips zijn te geven voor de praktische implicaties van bepaalde vloeren, wil het oog natuurlijk ook wat. Wijnans meent dat een vloer niet erg hoeft op te vallen, maar dat het juist ook een blikvanger kan zijn op kantoor. "Hierbij kunt u bijvoorbeeld het materiaal of de kleur kunnen laten aansluiten bij een kenmerkende kleur van producten die u aanbiedt of de branche, of bij de huisstijl van het bedrijf. Als u graag een natuurlijke sfeer wilt creëren kunt u kijken of er mogelijkheden zijn met houten vloeren, of bijvoorbeeld kiezen voor keramisch parket, een stenen vloer met houtlook. In een kantoor met een meer industriële of kunstzinnige uitstraling past waarschijnlijk een strakke gietvloer goed, die ook nog eens in allerlei verschillende kleuren kan worden gelegd."
 
De kosten van kantoorvloeren kunnen erg uiteenlopen
Wijnans wil als laatst nog graag een tip geven wanneer naar het budget van een nieuwe vloer wordt gekeken. "Aan iedere vloer hang een apart prijskaartje bij de aankoop. Kijk echter niet alleen naar deze kosten, maar ook naar de kosten op de lange termijn. Bedenk wat de kosten zijn van onderhoud en reparatie, en neem in de prijsberekening ook de levensduur van het materiaal mee. Laminaat of tapijt bijvoorbeeld kunnen in aanschaf goedkoop zijn, maar niet bestendig tegen intensief gebruik waardoor het snel vervangen moet worden."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
M+N projecten  |   | 
18-09-2017
 | 
07:46 uur
Naast het kiezen van een goede vloer voor op het kantoor is het ook belangrijk goede zonwering te kiezen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Goede beveiliging verkleint risico autodiefstal met 75 procent
Met een goed, door vakmensen ingebouwd beveiligingssysteem kunnen autobezitters het risico op diefstal van hun vervoermiddel met bijna 75 procent verkleinen.
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 195.03 -27.38 %
Stijgers Dalers
Binck 4.56  4.4 %
Tomtom 9.62  4.1 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.48  -4 %
Boskalis wes 30.14  -2.4 %
Meer beurs