Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Rendement crowdfunding neemt toe in 2015

29 december 2015 - Uit een analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat het aangeboden rendement op crowdfundingleningen in 2015 aanzienlijk is gestegen.


Crowdfundmarkt volgt realtime de markt voor crowdfunding gericht op financieel rendement. Gemiddeld werd in 2015 op crowdfundingleningen een rendement aangeboden van 7,1 procent via de verschillende crowdfundingplatformen. Er is gedurende 2015 een duidelijk stijging waar te nemen.
 
Hoger rendement
"Een verklaring voor de stijging is niet eenduidig te geven," aldus Frank van der Linden van Crowdfundmarkt. "Hogere aangeboden rendementen kunnen wijzen op risicovollere projecten in de markt. Toegenomen concurrentie van andere projecten kan ondernemers en crowdfundingplatformen echter ook dwingen tot hogere rendementen om investeerders aan zich te binden. Of deze trend zich doorzet zal in 2016 blijken. We gaan het ook in 2016 scherp in de gaten houden."

In januari 2016 verschijnt het eerste volledige crowdfundingrapport over 2015 van Crowdfundmarkt. Hierin wordt in detail de Nederlandse markt van crowdfunding in kaart gebracht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.