Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 december 2015
 

Rendement crowdfunding neemt toe in 2015

 
 

Uit een analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat het aangeboden rendement op crowdfundingleningen in 2015 aanzienlijk is gestegen.


Crowdfundmarkt volgt realtime de markt voor crowdfunding gericht op financieel rendement. Gemiddeld werd in 2015 op crowdfundingleningen een rendement aangeboden van 7,1 procent via de verschillende crowdfundingplatformen. Er is gedurende 2015 een duidelijk stijging waar te nemen.
 
Hoger rendement
"Een verklaring voor de stijging is niet eenduidig te geven," aldus Frank van der Linden van Crowdfundmarkt. "Hogere aangeboden rendementen kunnen wijzen op risicovollere projecten in de markt. Toegenomen concurrentie van andere projecten kan ondernemers en crowdfundingplatformen echter ook dwingen tot hogere rendementen om investeerders aan zich te binden. Of deze trend zich doorzet zal in 2016 blijken. We gaan het ook in 2016 scherp in de gaten houden."

In januari 2016 verschijnt het eerste volledige crowdfundingrapport over 2015 van Crowdfundmarkt. Hierin wordt in detail de Nederlandse markt van crowdfunding in kaart gebracht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs