Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vier ICT-trends voor 2016

23 december 2015 - Ratmir Timashev is de CEO van Veeam, een snel groeiend availability software bedrijf voor grote ondernemingen. In acht jaar tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld van startup naar een winstgevende wereldwijde speler, zonder een externe investeerder.

Het succes van Veeam is te danken aan het feit dat Timashev een duidelijke visie heeft op hoe de markt zich ontwikkelt. In 2006 zag hij hoe virtualisatie, moderne storage en cloud computing samen zouden komen om ervoor te zorgen dat bedrijven continu konden draaien. Always-on enterprises, zoals Veeam ze noemt.
Timashev heeft een zeer duidelijke en soms tegendraadse mening over de toekomst. Hij geeft hieronder zijn visie en voorspellingen voor 2016 op het gebied van techniek, cloud en enterprise datacenters.

1) Meeste IT-acquisitie ooit
Al halverwege november was 2015 wereldwijd een recordjaar als het gaat om IT-acquisitie. Op dat moment stond de teller op 571 miljard dollar, gemeten door de waarde van alle deals bij elkaar op te tellen. In 2016 zet dit zich verder door. Dit komt door de angst van traditionele vendoren om achter te blijven nu ondernemingen onherroepelijk kiezen voor de cloud en pure cloudbedrijven die de dienst uitmaken in hun markten.

2) De cloud blijft verslinden
De cloud zal het tempo waarin het grote traditionele aanbieders verslindt nog verder opvoeren. In 2015 hebben we dat al gezien. De fusie van Dell en EMC en de splitsing van Symantec zijn gedwongen gevolgen van de opkomst van de cloud, in ieder geval gedeeltelijk. Het wordt voor de gevestigde spelers moeilijker om relevant te blijven en te overleven. De cloud gaat deze dinosauriërs opeten en nieuwe spelers zullen opstaan. Ga maar uit van nog meer disruptie volgend jaar.

3) Datagroei
De hoeveelheid data zal met meer dan 50% toenemen in 2016. Het aantal workloads dat on-premises draait zal snel groeien. Het aantal workloads in de cloud groeit nog sneller.

4) Geen containers
2016 wordt nog niet het jaar van de doorbraak van ‘containers’. De bedrijven zijn nog te jong om een ​​serieuze kracht te worden, zelfs nu de intrede van Microsoft in die markt de adoptie versnelt. Maar in 2017 of 2018 zullen containers wel degelijk een ​​grote impact op de zakelijke IT gaan hebben.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.