Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zorgverzekeringsbranche voor bijna 90 procent in handen van vier grote spelers

16 december 2015 - Hoewel er voor 2016 uit maar liefst 1.400 verschillende zorgverzekeringpakketten kan worden gekozen is het aantal bedrijven dat de zorgverzekeringen aanbiedt opvallend beperkt.

Achmea, VGZ, Menzis en CZ zijn de vier grootste zorgverzekeraars, die onder verschillende andere labels ook nog zorgverzekeringen aanbieden. "Samen zijn zij goed voor 89 procent van de zorgverzekeringsmarkt," zo meldt Anemarie de Mooij, werkzaam bij Jongerenzorgverzekering.nl. "Onder meer FBTO, Zilveren Kruis en Interpolis zijn labels welke behoren tot Achmea. Besured, Goudse en Univé zijn labels van VGZ.  Delta Loyd en Ohra zijn de bekendste labels van CZ, terwijl Hema en Anderzorg de bekendste labels zijn van Menzis. De overige negen procent van de branche wordt verdeeld over vijf bedrijven: DSW, ONVZ, Zorg en Zekerheid, ASR en ENO. "

Achmea grootste speler
Achmea is de grootste zorgverzekeringaanbieder van Nederland. Inclusief al haar labels zijn er vijfenhalf miljoen mensen via Achmea verzekerd. Bij VGZ gaat het om ruim vier miljoen verzekerden, CZ bijna 3,5 miljoen verzekerden en Menzis heeft nets iets meer dan twee miljoen verzekerden. In percentage uiteengezet zijn de marktaandelen als volgt:
 
  • Achmea 31,2 procent
  • VGZ 24,7 procent
  • CZ 20,5 procent
  • Menzis 12,6 procent

Lastig vergelijken
Hoewel door de overheid werd aangestuurd op minder verschillende zorgverzekeringspakketten, is het aantal met 100 gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. De keuzevrijheid is daarmee vergroot, maar het maakt het voor consumenten nog lastiger om te vergelijken. Wanneer er gekozen wordt voor enkel een basisverzekering dan worden de keuzemogelijkheden gelimiteerd tot 57. Bij het vergelijken wordt aangeraden goed te kijken naar de dekking welke in welk pakket wordt opgenomen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.