Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 december 2015
 

Waarmee verrast u uw werknemers met kerst?

 
 

Het kerstpakket is zo ingeburgerd in de Nederlandse bedrijfscultuur, dat werknemers het u niet in dank zullen afnemen als u ‘het maar eens een jaartje overslaat’. Met een kerstpakket spreekt u waardering uit naar uw werknemers.

Maar hoe zorgt u ervoor dat zij ook de inhoud van het pakket kunnen waarderen? Om u een handje te helpen bij het regelen van de kerstpakketten, volgen hier enkele tips van Ruben van ’t Loo:
 
Tip 1: wat geeft u?
Een kerstpakket geven kost uw bedrijf veel geld, dus u wilt wel een pakket kiezen dat uw werknemers kunnen waarderen. De jaarlijks terugkerende vraag is dan ook: wat te geven? Laat u niet teveel leiden door uw eigen voorkeuren, het moet voor iedereen een leuk geschenk zijn. Man, vrouw, jong, oud, voedselallergieën en geloofsovertuigingen, er is veel om rekening mee te houden. Begint het u al te duizelen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat iedereen iets krijgt waar hij of zij blij mee is.
 
Samengesteld pakket
Kiest u voor een samengesteld pakket, in plaats van één cadeau, dan vergroot u de kans dat er voor iedere werknemer wat leuks of lekkers tussen zit. Laat bijvoorbeeld die ene fles wijn staan, maar kies voor een pakket dat bestaat uit meerdere producten rondom een thema. Op het gebied van eten en drinken is bijvoorbeeld het thema ‘Italië’ erg populair, met allerlei Italiaanse delicatessen, olie en azijn en zelfs pastaborden. Bij de meeste leveranciers van kerstpakketten kunt u overigens niet alleen kant-en-klare pakketten bestellen, maar ook zelf een pakket samenstellen.
 
Cadeaubon
Met name grotere bedrijven geven hun werknemers vaak een tegoed bij een leverancier, waarmee ze zelf kunnen kiezen uit een uitgebreid assortiment food- en non-foodartikelen. Ook kunt u werknemers een cadeaubon aanbieden. Ze kunnen dan zelf een tijdschriftenabonnement, boek of belevenis kiezen.
 
Goed doel
Bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, stellen zichzelf steeds vaker de vraag: hoe maatschappelijk verantwoord is mijn kerstpakket eigenlijk? Het is heel goed mogelijk een pakket samen te stellen rondom dit thema. Kies bijvoorbeeld voor een fairtrade pakket of ga nog een stapje verder en besluit een bedrag te schenken aan een goed doel. Bespreek dit natuurlijk wel even met uw werknemers. Ook zijn er steeds meer bedrijven die een middag organiseren waarop alle medewerkers samen helpen bij een maatschappelijk project in de buurt.
 
Budget
Wat u ook kiest, stem vooraf eerst goed de waarde van het kerstgeschenk af. In de afgelopen jaren gaven de meeste werkgevers ongeveer vijftig euro uit aan een kerstgeschenk. Maar nu er economisch betere tijden aan lijken te breken, zien leveranciers een lichte stijging. Bekijk ook wat de fiscale mogelijkheden zijn. In 2015 mag u bijvoorbeeld belastingvrij kerstpakketten geven tot een waarde van zeventig euro (inclusief BTW), maar het is belangrijk om even precies uit te zoeken hoe het zit met de eindheffingen, de aftrekbaarheid van de BTW en de werkkostenregeling.
 
Tip 2: waar koopt u in?
Kijken en vergelijken wordt steeds eenvoudiger, nu alle informatie online te vinden is. Bovendien kunt u ook steeds vaker bij uw eigen facilitaire leverancier terecht voor het eindejaarsassortiment. Dat bespaart u veel tijd en geld. Het voordeel van bestellen bij uw eigen leverancier is dat u terecht kunt bij uw vaste contactpersoon en dat u bespaart op de leverkosten. Eén leverancier betekent tenslotte één bestelling en één factuur.
 
Tip 3: wanneer bestelt u?
Vroeger was het noodzakelijk om de kerstgeschenken al voor de zomer te bestellen, maar tegenwoordig zijn de leveranciers van kerstpakketten in staat om zeer snel te leveren – zeker in combinatie met online bestellingen. Ze kunnen daardoor de meeste pakketten vaak nog tot half december uit voorraad leveren. Bekijk wel goed wat de mogelijkheden zijn op het gebied van bestellen, betalen, bezorgen en natuurlijk de levertijd. Bent u desondanks toch te laat? Dan kunt u van uw kerstpakket altijd nog een nieuwjaarspakket maken!

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs