Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 november 2015
 

Kerstpakketten: trends en ontwikkelingen in kerstverpakkingen

 
 

Nu er economisch betere tijden aan lijken te breken, zien leveranciers een flinke stijging in de omzet van hun kerstpakkettenassortiment. Veel bedrijven bestellen de eindejaarsgeschenken online.

Voor het veilig en gemakkelijk verpakken en versturen van al die pakketten bestaat een ruime keuze in verzendverpakkingen. Welke trends en ontwikkelingen zijn er als het gaat om de verpakking van kerstpakketten? Verzendverpakkingenshop geeft antwoord.  

Speciale dozen
Het geven van een kerstpakket kost bedrijven veel geld, dus ze moeten wel veilig worden bezorgd. Veel bedrijven kiezen hierbij voor speciale kerstpakketdozen. Zo’n verzendverpakking beschermt het pakket tegen beschadigingen tijdens vervoer. Daarnaast is de verpakking een belangrijk communicatiemiddel. Zo kan de verpakking niet alleen vermelden of er breekbare producten in zitten, maar ook een persoonlijke kerstboodschap bevatten. Dit kan nog ouderwets met een persoonlijk kaartje, maar ook met augmented reality.

Themaverpakkingen
Veel organisaties kiezen voor een pakket dat bestaat uit meerdere food- en non-foodproducten rondom een thema. Zo zorgt kijkcijferhit ‘Heel Holland bakt’ ervoor dat er massaal kerstpakketten worden besteld met bijvoorbeeld bloem, bakpoeder en cupcakevormpjes. Ook het barbecuethema blijft ongekend populair. Wie de kerstpakketdozen op het thema afstemt, maakt de belevenis compleet.
Soms is het afstemmen van de verpakking op het thema zelfs cruciaal. Want hoe geloofwaardig is een fairtrade- of MVO-thema, als er geen duurzame verpakkingsmaterialen worden gebruikt? Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld de doos, maar ook voor het vulmateriaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van duurzame alternatieven, zoals verpakkingen en vullingen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of van grondstoffen die zelf goed te recyclen zijn.

Hergebruik
De herbruikbare verpakking is al wat langer een trend in de verpakkingsbranche en doet nu ook haar intrede in de kerstverpakkingen. Een kerstpakketdoos of kerstzak die niet weggegooid wordt maar een nieuwe bestemming krijgt als tafel, stoel, dienblad of bijvoorbeeld prullenbak, helpt niet alleen de CO2-footprint terug te dringen, maar wordt ook nog eens heel erg gewaardeerd door werknemers.

Specifieke verpakkingsoplossingen
Er zijn behalve de standaard doos of kerstzak ook talloze verpakkingsoplossingen ontwikkeld voor heel specifieke productgroepen. Flespakket.nl biedt bijvoorbeeld een verpakking om breekbare flessen mee te versturen en de Kaviaarshop culinaire belevenissen in speciale cadeauboxen met een ijselement of trendy koeltassen. Dankzij dergelijke verpakkingen wordt het steeds eenvoudiger om niet alleen lang houdbare voedingsmiddelen in een kerstpakket op te nemen, maar ook verse producten die bijvoorbeeld gekoeld bewaard – en vervoerd! – dienen te worden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs