Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 oktober 2015
 

'Ondernemers lopen bewust financiële risico’s'

 
 

In mei 2013 zei minister Jet Bussemaker dat te veel vrouwen teren op de zak van hun man. Zij zouden financieel onafhankelijk moeten zijn. Maar beste minister: dat geldt voor vrouwen én mannen!

Maar liefst 60 procent van de ondernemers is namelijk niet verzekerd tegen het verlies van hun inkomen. aovXl.nl gaat hier dieper op in.

Kop in het zand
De opmerking van de minister had natuurlijk te maken met het verschil tussen de seksen, maar zou het niet veel meer hout snijden als ze dezelfde opmerking had gemaakt over ondernemers? Het blijkt namelijk dat veel mensen met een eigen bedrijf de kop in het zand steken en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Daardoor lopen zij bewust het risico om hun inkomen kwijt te raken zodra zij een ongeluk krijgen of ziek worden. Terwijl zij alleen maar hoeven te kiezen voor een AOV om zichzelf te verzekeren van inkomsten bij arbeidsongeschiktheid.

Echt niet alleen voor miljonairs
Op één of andere manier denken mensen altijd aan miljonairs als het gaat om financiële onafhankelijkheid. Terwijl de letterlijke betekenis van de term is dat u uw gedrag en inspanningen niet meer hoeft laten leiden door financieel gewin. Dat geldt dus ook als u een normaal inkomen hebt, u je al uw vaste lasten kunt betalen en hopelijk ook nog wat leuks kunt doen op zijn tijd. Door een AOV af te sluiten, kiest u voor zekerheid in uw eigen toekomst. U voorkomt dat u gokt op uw eigen gezondheid. En dat is echt niet alleen voor miljonairs weggelegd.

De bekende argumenten
Ieder jaar raken ongeveer 50.000 ondernemers (tijdelijk) arbeidsongeschikt. Dat is maar liefst tien procent van alle ondernemers in Nederland. En dan te bedenken dat 60 procent van deze mensen geen AOV heeft afgesloten. Want zij waanden zich onoverwinnelijk…
Een ander argument dat we vaak horen is dat de partner van de ondernemer een goed inkomen heeft. Alsof die niet werkloos kan worden of arbeidsongeschikt kan raken.
En dan zijn er nog ondernemers die denken dat zij wel een uitkering krijgen als ze arbeidsongeschikt raken. Maar dat is dus alleen het geval als u helemaal aan de grond zit. Eerst moet u de eventuele overwaarde van uw eigen huis opmaken, dan moet u nog uw spaargeld helemaal opmaken en vervolgens moet ook uw partner geen inkomen meer hebben. Pas dan krijgt u een bijstandsuitkering. Wilt u het echt zover laten komen?

Financiële zekerheid is een keuze
Het kan allemaal zo veel makkelijker. Een zeer uitgebreide AOV hoeft namelijk niet veel te kosten. Zeker niet wanneer u zich aansluit bij een collectief. Dan profiteert u namelijk van diverse voordelen:

  • Een aantrekkelijke premie door collectiviteitkortingen.
  • De beste oplossing voor uw situatie dankzij objectief advies.
  • Continue monitoring van de markt.
  • Financiële onafhankelijkheid.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Norbert Bakker  |   | 
27-10-2015
 | 
10:38 uur
Leuk artikel, alleen jammer van die payoff met ''collectieven''. Behoudens heel bijzondere niches bestaan collectieven in de AOV markt niet. Er zijn wel een hoop aanbieders die roepen dat ze een collectief hebben, maar dat is iets te creatieve marketing.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs