Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

VNO-NCW: Geen Brusselse kop op fiscale OESO-standaard

22 oktober 2015 - VNO-NCW vindt het vreemd dat de Europese Commissie niet instemt met de door de Belastingdienst vastgestelde interne verrekenprijzen bij Starbucks.

Het lijkt erop dat de Europese Commissie hiermee afwijkt van de internationale spelregels die door de OESO zijn vastgesteld. Op deze mondiale standaard past geen Brusselse kop. Het kabinet heeft steeds aangegeven de door de OESO voorgeschreven spelregels nauwkeurig te volgen. In 2014 heeft ook de Europese Commissie bevestigd dat de Nederlandse Belastingdienst de procedures op orde heeft.

Beroep
Het kabinet heeft laten weten verbaasd te zijn over het oordeel van de Europese Commissie. VNO-NCW hoopt daarom dat het kabinet tegen deze beslissing in beroep zal gaan bij het Europese Hof.
VNO-NCW wijst erop dat de OESO de internationale autoriteit is op het gebied van interne verrekenprijzen. De Europese Commissie moet daarom regels over het vaststellen van de interne verrekenprijzen niet beperkter uitleggen dan de OESO, of willen voorschrijven welke door de OESO goedgekeurde methodes wel en welke niet mogen worden gebruikt.
Wanneer definitief blijkt dat de Europese Commissie in deze zaak van de OESO-spelregels afwijkt door de belastingplichtige geen vrije keuze te laten over de toepasbare verrekenprijsmethode, vertrouwt de ondernemingsorganisatie erop dat het Europese Hof de Europese Commissie op dat punt zal terugfluiten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.