Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 september 2015
 

Bedrijfsomvang geen indicator meer voor aantal cloud- of mobiele apps

 
 

‘Size doesn’t (really) matter’ bij de inzet van cloud. De omvang van een bedrijf is niet langer een voorspeller voor het aantal cloud- en mobiele apps dat zij gebruikt. Gemiddeld gebruiken bedrijven tussen de elf en veertien standaard cloudapplicaties.

Daarnaast is het aantal bedrijven dat multi-factor authenticatie in minimaal één applicatie inzet voor het beveiligen van gevoelige informatie met veertig procent gestegen. Dat blijkt uit het Businesses @ Work rapport van Okta.   
 
Bevindingen
De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn:
 
● Populariteit enterprise-apps geen garantie
Populaire enterprise-apps kunnen hun populariteit net zo snel weer verliezen. Bepaalde apps behouden hun leidende positie in de markt, zoals Salesforce in CRM, AWS in infrastructuur en Box in contentopslag. Anderen hebben juist terrein verloren aan de concurrentie, zoals de Google Apps, die achterblijven ten opzichte van Microsoft Office 365.
 
● Software-as-a-Service is sterk in opkomst
Bedrijven spannen zich meer en meer in om hun partners, klanten en leveranciers te faciliteren door middel van nieuwe cloudgebaseerde applicaties, websites of portals. Het aantal externe identiteiten binnen Okta steeg in juli 2015 met 284 procent ten opzichte van juli 2014, terwijl het aantal interne identiteiten met 192 procent steeg in dezelfde periode.
 
● Bedrijven kijken bij authenticatie verder dan de ‘meisjesnaam van iemands moeder’
Bedrijven stappen steeds meer af van het gebruik van geboorteplaatsen en familie-eigenschappen als secundaire authenticatiemethoden. Het gebruik van deze traditionele beveiligingsmethoden is met veertien procent gedaald sinds april 2014. Bedrijven geven in toenemende mate de voorkeur aan sms, het gebruik hiervan is in hetzelfde tijdsbestek gestegen met acht procent.
 
● SAML wordt eindelijk vaker ingezet als beveiligingsstandaard
Aangezien security steeds hoger op de agenda komt binnen bedrijven, is te zien dat developers vanaf het begin van een project meer gebruikmaken van het zeer veilige authenticatie-mechanisme Security Assertion Markup Language (SAML). Negentien procent van de toepassingen die voorkomen in het Okta Application Network (OAN) is vandaag de dag SAML-enabled, een zesvoudige toename in de afgelopen twee jaar.
 
Afhankelijk van cloud en mobile
"We zien dat organisaties van alle groottes en binnen alle sectoren en regio's afhankelijk zijn van cloud en mobile om hun bedrijf te laten excelleren," vertelt Todd McKinnon, CEO van Okta. "Bedrijven doen grote investeringen in cloud en mobile en de dataset van Okta biedt interessante inzichten in welke apps, services en veiligheidsmaatregelen zij kiezen om hun organisatie zo goed mogelijk in te richten."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs