Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuw pand? Vijf zaken waar u aan moet denken qua leidingwerk

26 augustus 2015 - Hebt u als ondernemer een gedeelte van het productieproces door middel van outsourcing uitbesteed en bent u nu op zoek naar een kleiner pand?

Of kunt u juist profiteren van de aantrekkende markt, hebt u meer ruimte nodig en daardoor juist op zoek naar een groter bedrijfs- of kantoorpand? Een ding wat relatief onbelangrijk lijkt is het leidingwerk van een pand, terwijl een onjuiste constructie of slecht onderhoud grote waterschade als gevolg kan hebben.
 
Leidingwerk binnenin het pand
Iemand die ondernemers graag van advies voorziet, is medewerkster Elleke Peters van een loodgieter in Breda. "Zorg allereerst voor een goede isolatie van leidingen en watermeters om bevriezing te voorkomen, of de ruimtes waar deze zich bevinden. Dit zorgt ook nog eens voor minder warmteverlies en is zodoende kostenbesparend. Daarnaast is het voorkomen van condensatieschade een belangrijk punt, en dat kan door regelmatig goed te ventileren. Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is het belangrijk jaarlijks de waterleidingen, pijpen en verwarmingsinstallatie te laten controleren."

Leidingwerk aan de buitenzijde
Ook aan de buitenkant van een bedrijfspand kunnen maatregelen getroffen worden om waterschade te voorkomen. Elleke Peters benadrukt het laten plaatsen van vorstvrije buitenkranen of in ieder geval het afsluiten en laten leeglopen van gewone buitenkranen. "Mensen denken overigens bij het leidingwerk vooral aan de zichtbare onderdelen, maar vergeet ook natuurlijk het dak niet. Bedrijfspanden hebben vaak platte daken. Hierop blijft sneller water staan, en blijven meer bladeren en takken liggen. Laat daarom bladvangers bij alle afvoeren plaatsen, zodat bladeren deze niet kunnen verstoppen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.